Miljøvenlige ruter på vej til Google Maps

Google lancerer stribevis af værktøjer, så man kan vælge den mest miljøvenlige tur i Maps og det grønneste fly og hotel.

Miljøvenlige ruter på vej til Google Maps

Ifølge Google vil en kommende opdatering til Google Maps have en klimaeffekt der svarer til, at der kører 200.000 færre biler rundt på vejene. Der er nemlig en stor opdatering til Google Maps på vej, som en del af Googles “Sustainable with Google”. Her kan du se alle nyheder til Google Maps, der skulle byde på mere miljøvenlige ture.

Med opdateringen til Google Maps vil det blive lettere at træffe grønne valg, når man søger information, finder vej eller planlægger en kommende rejse. Google løfter i dag sløret for en lang række opdateringer, der giver brugerne overblik over klimaeffekten af deres valg og opmuntrer dem til at vælge det bæredygtige alternativ i dagligdagen.

Læs også: Nu bliver Google Maps mere detaljeret og flottere

Google Maps foreslår klimavenlig rute

Maps vil fremover få foreslået den mest klimavenlige rute, når de beder om rutevejledning. Ruten bliver desuden automatisk foretrukket, hvis den vurderes at være lige så hurtig som den hurtigste rute. Ifølge Det Internationale Energiagentur står biltrafik for 75 procent af verdens udledninger på transportområdet. Den nye funktion, som ruller ud i USA nu og i Europa i 2022, vil ifølge Googles fremskrivning spare én million ton kulstofemissioner om året – eller hvad der svarer til at fjerne 200.000 biler fra vejnettet.

“De nye funktioner skal opmuntre de milliarder af mennesker, som hver dag bruger Googles tjenester, til at vælge de bæredygtige alternativer. Hverdagens bittesmå valg – såsom valget af rutevejledning – kan have en stor effekt, når en tilstrækkelig stor gruppe af mennesker træffer dem,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef i Google i Danmark.

Nye Google Maps-funktioner i Danmark

Nedenfor kan du se nærmere på de funktioner, der er på vej til Google Maps i Danmark og andre Google-tiltag i den fælles klimakamp:

  • Grønne ruter i Maps: Fra næste år får brugere i Danmark foreslået den mest klimavenlige rute i Google Maps. Ruten vælges som standard, hvis den er lige så hurtig som den hurtigste rute.

  • Bliv klogere på klimaforandringer: Søgninger på søgeord, der relaterer sig til klimaforandringer, fører til resultatsider, hvor brugerne kan læse om klimaforandringer fra anerkendte kilder og få tips til at leve bæredygtigt.

  • Rejs bæredygtigt: Flyrejser under Travel får tydelige mærkater, der viser, hvilke flyrejser der er mest eller mindst klimabelastende.

  • Bo grønt på rejsen: Under travel kan brugere læse, hvordan de enkelte hoteller arbejder med reduktion af affaldsmængder og vandforbrug og optimering af, energieffektivitet.

  • Gransk dine shoppingvaner: Fremover får du forslag til at købe bæredygtige produkter, når du søger efter nye – og normalt klimabelastende – produkter som opvaskemaskine, brændeovn og vandvarmer.

  • Investér grønt: I Google Finance har over 10.000 virksomheder nu fået en en klimascore med hjælp fra Climate Disclosure Project.

Se også: Android Auto får tre store opgraderinger