MOOVE: Ny dansk taxi-app henter inspiration fra Uber

To af de største taxiselskaber går sammen og skaber den nye taxiapp MOOVE, der henter alle de smarte funktioner fra Uber, men som foregår på lovlig vis.

MOOVE: Ny dansk taxi-app henter inspiration fra Uber

Uber har i de forgangne år skabt store overskrifter – ikke kun på grund af den alternative taxikørsel, men også på grund af den smarte app, som blandt andet gjorde op med taxametre og usikkerheden om en rejses pris.

Mens mange forbrugere hurtigt har taget brugen af en app til taxikørsel til sig, har det samme ikke været tilfældet for de etablerede taxiselskaber i Danmark – indtil nu.

I december måned har to af landets største taxiselskaber, 4x48TaxiNord og DanTaxi, nemlig etableret et nyt fælles landsdækkende taxiselskab, der træder i kraft den 1. januar 2017. Det kommende største taxiselskab i Danmark med 1.500 vogne markerer sammenlægningen med lanceringen af en helt ny app kaldet MOOVE, som gør traditionel taxikørsel væsentligt smartere end det hidtil har været.

Læs også: Ny rapport: Uber slagter den amerikanske taxibranche

Med stærk inspiration fra Ubers app skal du nemlig blot downloade den officielle MOOVE-app, som i første omgang kun er tilgængelig til iOS (Android er dog på vej, oplyser firmaet). I appen er det blot at indtaste din destination, og via Google Maps findes den hurtigste og dermed billigste rute dertil, da der medregnes faktorer som myldretidstrafik, snefald og trafikpropper. I appen kan du enten vælge afhentning hurtigst muligt, hvor du får et estimat på, hvor langt væk den nærmeste ledige taxa er, eller forudbestille en taxi til senere.

Modsat de traditionelle taxier, hvor du ikke på forhånd kender rejsens pris, oplyser MOOVE dig med det samme, hvad du skal betale for turen. Der er ikke her tale om et estimat ligesom med Uber, men den endelige pris, som automatisk trækkes fra dit tilknyttede betalingskort, når rejsen er ovre. Dermed slipper du for at skulle se prisen stige og atter stige på taxameteret.

MOOVE henter også andre smarte funktioner fra Uber. Du har blandt andet mulighed for at se, hvilken chauffør fra taxaselskabet du kommer til at køre med, hvilket øger trygheden for passagererne.

”Vi har sat endnu mere fokus på service. Vi kender chaufførerne, så med MOOVE får man navn og foto på chaufføren så snart man bestiller – det giver tryghed. MOOVE benytter udelukkende autoriserede taxier og professionelle chauffører,” siger direktør Carsten Aastrup.

Læs også: Uber introducerer prisgaranti for kørsel

Det store fokus på service betyder også, at passagerer efter en endt rejse skal bedømme taxichaufførerne ligesom med Uber. Her kan der afgives op til fem stjerner, hvorefter passagerer bedes begrunde de lave karakterer. Det får nemlig betydning for, hvilke taxichauffører der fremadrettet får tilbudt at køre ture med MOOVE.

”Vi er kun interesserede i, at så mange taxiselskaber som muligt får mulighed for at bruge MOOVE. Det er med til at højne professionalismen i branchen, til at sætte priserne ned og til at give kunder og chauffører den bedst mulige tryghed,” lyder det endvidere.

Lavere priser end ved normale taxiture

Ud over at det er væsentligt nemmere at få fat i en taxi med MOOVE-appen end normalt, er det også billigere. I forhold til en taxitur, som du bestiller over telefon eller fanger på gaden, vil priserne med MOOVE ligge omkring 5-15 % lavere.

Samtidig er det endnu billigere at bruge MOOVE frem til den 1. februar 2017, så du kan give appen og ikke mindst den nye service et forsøg. Du sparer nemlig hele 20 % på prisen indtil da.