Næsten halvdelen af alle Apples mobilenheder er opdateret til iOS 12

47,54 procent af alle iPhones og iPads kører nu med iOS 12. Apples brugere har dermed taget bedre imod iOS 12 end iOS 11.

Næsten halvdelen af alle Apples mobilenheder er opdateret til iOS 12

Inden vi starter en større krig over hvilken platform der er bedst, iOS eller Android, så vil jeg gerne understrege, at jeg personligt er tilhænger af sidstnævnte.

Læs også: Tip: Tilføj et ekstra ansigt til FaceID i iOS 12

Det betyder ikke, at jeg ikke kan se, at Apple bare kan og gør noget ekstraordinært. Det er ingen hemmelighed, at Apple nok har markedets bedste support af smartphones. Både nye og ældre Apple-enheder bliver supporteret, længe efter den almindelige pensionsalder for lignende elektronik. Vi skal faktisk tilbage til 2013 for at finde en iPhone der ikke kan opdateres til den nyeste iOS. Det er ret imponerende når man tænker på, at størstedelen af Android-enheder endnu ikke kan opdatere til den seneste version, Android Pie.

IOS 12 statistik
Statistikken fra Mixpanel viser tydeligt, hvor stærkt det er gået.

Ifølge statistikken fra Mixpanel, så har 47,54 procent af alle Apples mobilenheder allerede opdateret styresystemet til iOS 12. Når man så tager i betragtning, at iOS 12 blev lanceret den 18. september, og kun 6,87 procent af enhederne er for gamle til styresystemet, så er det gået rigtig stærk. Selv iPhone 5s understøtter det nye styresystem, endda med øget ydeevne som følge af opdateringen.

Læs også: Test: Apple iPhone XS og XS Max – Bedre men dyrere

For at sætte tingene lidt i perspektiv, så er antallet af Android-enheder der har opdateret til nyeste version, så forsvindende lille, at det ikke engang giver udslag i statistikkerne. Om det så er fordi brugerne aktivt fravælger opdateringen, eller fordi producenterne ikke har fået deres brugerflade klar endnu, det skal jeg ikke gøre mig klog på. Faktum er bare, at Apple kan noget som de andre ikke kan.