Nu er WhatsApp endnu sikrere – skjuler din IP-adresse under opkald

Vægter du privatlivets fred højt, lokker appen WhatsApp nu med et nyt sikkerhedstiltag: Skjul din IP-adresse og din lokation over for andre brugere under opkald.

Nu er WhatsApp endnu sikrere – skjuler din IP-adresse under opkald

Metas app til opkald og beskeder, WhatsApp, er i den seneste version blevet mere sikker at bruge. Meta oplyser i et blogindlæg, at man nu har udrullet en ny funktion, der gør det muligt for brugere af skjule deres IP-adresse under opkald.

Læs også: Selvdestruerende talebeskeder på vej til WhatsApp

Skjul hvor du befinder dig med et tryk

Normalt anvender WhatsApp en såkaldt direkte peer-to-peer-forbindelse mellem deltagerne i et opkald. Det sikrer høj opkaldskvalitet, men gør det også muligt potentielt at opsnappe deltagernes IP-adresse og omtrentlige lokation.

Når man slår den nye funktion til, skjules brugerens IP-adresse for den anden part i et opkald. Det sker ved at opkald bliver dirigeret gennem Metas servere, som dermed maskerer din rigtige IP-adresse.

For at aktivere den nye funktion, der beskytter IP-adressen under opkald, skal man gøre følgende i WhatsApp-appen:

  1. Gå ind i “Indstillinger”
  2. Gå til “Privatindstillinger”
  3. Vælg “Avanceret”
  4. Tryk på “Beskyt IP-adressen ved opkald”

“De fleste opkaldsprodukter, som folk bruger i dag, har peer-to-peer-forbindelser mellem deltagerne. Denne direkte forbindelse giver mulighed for hurtigere dataoverførsler og bedre opkaldskvalitet, men det betyder også, at deltagerne er nødt til at kende hinandens IP-adresser. IP-adresser kan indeholde oplysninger, som nogle af vores mest privatlivsbevidste brugere er opmærksomme på såsom bred geografisk placering eller internetudbyder,” oplyser Meta i blogindlægget som årsag til at introducere den nye funktion.

Dårligere opkaldskvalitet på bekostning af højere sikkerhed

Ved at lade opkaldene gå via WhatsApps-servere er der dog den ulempe, at du vil opleve dårligere opkaldskvalitet. Opkaldene er dog fortsat ende-til-ende-krypteret, selv om opkaldene går gennem Metas servere.

WhatsApp har også udrullet en anden ny sikkerhedsfunktion, som blev annonceret tilbage i juni. Den giver brugerne mulighed for at mute ukendte opkald. Den funktion kan også blokere mere sofistikerede cyberangreb rettet mod uskyldige personer.

“Beskyttelse af brugernes privatliv og sikkerhed er absolut nødvendigt for, at WhatsApp kan opfylde sin mission om at muliggøre privat kommunikation for folk i hele verden. Disse nye sikkerhedsfunktioner kombineres med mange andre beskyttelser for at holde folk sikre i WhatsApp,” oplyser WhatsApp.

Gode alternativer til WhatsApp

WhatsApp er en af mange apps, som fokuserer på at kombinere tekstbeskeder, video- og/eller lydopkald med høj sikkerhed og kryptering. Ikke alle er dog lige begejstrede for, at WhatsApp drives af Meta Platforms, som også ejer Facebook og Instagram, og som lever af brugernes data.

Herunder kan du se tre gode og sikre alternativer til WhatsApp.

Signal

Signal er en er app til at sende og modtage krypterede beskeder, lydopkald og videoopkald. Modsat WhatsApp er appen open source.

Telegram

Telegram minder meget om Signal. Den udmærker sig også med krypterede lyd- og videoopkald, mens krypterede chatbeskeder er en valgfri funktion. Også Telegrams kode er open source.

Threema

Threema er en schweizisk app, der kun gør sig i ende-til-ende-krypterede beskeder. Appen kræver intet telefonnummer eller en e-mailadresse – kun et engangskøb.

Læs også: Nyheder om apps og sociale medier