Selvdestruerende talebeskeder på vej til WhatsApp

WhatsApp er snart klar til at rulle en funktion ud, der automatisk sletter talebeskeder efter kort tid - beskederne kan heller ikke videresendes eller gemmes.

Selvdestruerende talebeskeder på vej til WhatsApp

Mange af de chat-apps, der satser hårdt på brugernes integritet, har rullet en eller anden version af beskeder, som man kun kan læse en enkelt gang. Med den funktion kan man sende beskeder og mediefiler, der kun kan håbes en enkelt gang af modtageren.

Det er selvfølgelig muligt at fuske ved at tage et screenshot, i hvert fald i visse af appene, men alligevel kan en sådan funktion give en vis ro i sjælen, hvis man samtidig stoler på de personer, man chatter med.

Nu kommer WhatsApp med samme type af funktion særlig dedikeret til de talebeskeder, der sendes i appen.

Se også: Telefoner med høj brugervenlighed

Talebeskeder der slettes automatisk

WhatsApp-betaen til Android version 2.23.22.4 og WhatsApp-betaen til iOS version 23.21.1.73 har givet visse betatestere muligheden for at sende selvdestruerende talebeskeder.

Dermed er funktionen ikke langt fra at rulle ud til alle brugere af WhatsApp. Man skulle kunne se et nyt se-en-gang-ikon i chatbaren, når man optager en besked eller eksporterer en lydoptagelse. Når man har trykket på ikonet, kan modtageren hverken videresende, gemme, optage eller eksportere lydoptagelsen.

Det er også værd at nævne, at beskeden ikke kan gendannes eller afspilles, hvis modtageren afviser beskeden.

Se også: Hvilke telefoner opdateres i lang tid?

Ikke en officiel version endnu

Det er stadig ikke en officiel funktion for almindelige WhatsApp-brugere, og det er heller ikke alle betatestere, der endnu har adgang til funktionen.

Det betyder imidlertid ikke, at funktionen ikke kommer ud i appen. Tværtimod er de fleste af de funktioner, WhatsApp har implementeret i betaversioner i år, kommet ud i den almindelige version af appen.

Se også: Det billigste mobilabonnement

Trend med selvdestruerende beskeder

Signal, der praler af sin end-to-end kryptering har allerede gjort det muligt for sine brugere at sende den slags beskeder, man kun kan se en enkelt gang. I begyndelsen af 2020 udvidede de funktionen til også at gælde for mediefiler.

Interessant nok implementerede Meta, der ejer WhatsApp, beskeder, der forsvinder, i både Messenger og Instagram-appene på nogenlunde samme tidspunkt tilbage i 2022. Slår man Vanish Mode til, kan brugerne sende beskeder, der selvdestruerer, når de er blevet læst.

De har også indført en funktion kendt fra Snapchat, der giver afsenderen besked om det, hvis modtageren tager et screenshot af beskeden. Snapchat var i øvrigt først ude med en selvdestruerende besked-funktion tilbage i 2021.