Nu kan du chatte med Gemini i Google-appen Beskeder

Google’s AI-chatbot, Gemini, bliver nu implementeret i Googles Beskeder-app, der er standardappen til tekstbeskeder på de fleste Android-mobiler.

Nu kan du chatte med Gemini i Google-appen Beskeder

Google arbejder hårdt på deres AI-chatbot Gemini for tiden. Søgegiganten har således lanceret chatbotten som en dedikeret app, og Google vil også bringe Gemini til dine høretelefoner.

Mens vi venter på disse funktioner, kommer Google Gemini nu direkte til din indbakke i appen Beskeder.

Læs også: ChatGPT får widget til hjemmeskærmen på Android

Skriver beskeder, brainstormer og planlægger begivenheder

Hensigten fra Google med at implementere Gemini i Beskeder-appen på Android-smartphones er at gøre livet lettere for Android-brugere. Således skal den nye implementering hjælpe med at skrive udkast til beskeder, brainstorme og planlægge begivenheder.

Gemini vil dukke op i Beskeder-appen som en ny samtale – ligesom Snapchat-brugere kender fra AI-chatbotten “My AI”. Gemini i Beskeder-appen vil være drevet af sprogmodellen Gemini 1.0 Pro og er blevet optimeret til telefonbrug.

Udover at hjælpe med tekstrelaterede opgaver kan Gemini også hjælpe med at skabe billeder baseret på en tekstbaseret prompt direkte i Beskeder-appen.

Der er også understøttelse af Gemini Extensions, som integrerer AI-chatbotten med Google Workspace og dermed adgang til Gmail, Drev og Dokumenter. Derudover understøttes Maps, YouTube, Flights og Hotels også.

Google kommer selv med følgende eksempler på, hvad du kan skrive til Gemini:

  • “Jeg har ikke snakket med min ven i et stykke tid. Hjælp mig med at skrive en kort besked for at genskabe kontakten.”
  • “Foreslå en 3-retters vegetarisk menu, som er imponerende, men håndterbar for en begynderkok.”
  • “Jeg skal til et socialt event, men jeg kender ikke rigtigt nogen. Hjælp mig med at finde på nogle få, interessante samtalestartere.”

Sådan er sikkerheden, når du chatter med Gemini

Når du benytter dig af Gemini indbygget i Beskeder, er der umiddelbart styr på sikkerheden. Brugen af Gemini via Beskeder foregår nemlig over RSC-protokollen, som er krypteret, men godt nok ikke ende-til-ende-krypteret. Gemini er ikke i stand til at læse dine øvrige samtaler, og det er heller ikke muligt at tilføje chatbotten til gruppesamtaler.

Den nye Gemini-funktion er stille og roligt på ved ud til de første brugere, men vil gradvist blive spredt ud til det meste af verden. For at få den nye funktion kræver det dog – i hvert fald på nuværende tidspunkt – at du har en af følgende telefoner:

  • Google Pixel 6 eller nyere
  • Google Pixel Fold-serien
  • Samsung Galaxy S22 eller nyere
  • Samsung Galaxy Z Flip- eller Z Fold-serien

I første omgang er det kun engelsk og fransk, som understøttes, men mon ikke flere sprog kommer til ganske snart?

Læs også: Android-tastaturet Gboard kan nu scanne tekst