Google vil integrere AI-chatbotten Gemini i høretelefoner

Inden længe kan du tale til Googles AI-chatbotten Gemini med et tryk på genvejstasten til stemmeassistenter på dine hovedtelefoner og in ear-øretelefoner.

Google vil integrere AI-chatbotten Gemini i høretelefoner

Google ændrede for nylig navnet på sin AI-chatbot fra Bard til Gemini – samme navn, som sprogmodellen, der driver chatbotten, har. AI-chatbotten har været tilgængelig i Danmark siden juli 2023, men appen lader stadig vente på sig.

En anden funktion, som Google også arbejder på, er at integrere Gemini i hovedtelefoner og øretelefoner, herunder trådløse earbuds.

Det er i dag allerede muligt at bruge Google Assistent via både trådløse og kablede høretelefoner. Det kræver Android 6.0 eller nyere og version 7.0 eller nyere af Google-appen for trådløse høretelefoner, mens det kræver Android 9.0 eller nyere og version 11.24 eller nyere af Google-appen.

Læs også: Google Bard hedder nu Gemini – og kommer som en app

Google gør klar til at integrere Gemini i høretelefoner

Hvis en specifikt høretelefon understøtter stemmestyrede assistenter via en fysisk knap, bliver Google Assistent altså i dag aktiveret – også selv om man har installeret Gemini-appen. Men inden længe bliver Google Assistent altså helt erstattet af Gemini på den front.

9to5Google har kigget nærmere på version 15.6-betaudgaven af Google-appen til Android og fundet følgende tekststreng, der afslører den kommende funktion i Android:

”Gemini-mobilapp arbejder på at udvide tilgængeligheden, så du kan bruge den på dine høretelefoner,” står der i kildekoden til den seneste betaversion af af Google-appen.

Læs også: Google opdaterer AI-chatbotten Bard med Gemini Pro

Nem adgang til AI-chatbot med stemmen

Med adgang til Googles AI-chatbot via et stort udvalg af høretelefoner og trådløse in ear-høretelefoner bliver det pludselig utrolig nemt at få adgang til en avanceret AI-baseret assistent – blot ved at aktivere lyttefunktionen med et trykke på høretelefonerne, ligesom man i dag kan med Google Assistent.

Det er dog en funktion, der ventes kun at fungere med den officielle Gemini-app, som endnu ikke er tilgængelig i Europa. Den ventes dog at komme hertil inden for en overskuelig fremtid. Hvorfor appen endnu ikke er klar på vores kontinent, vides endnu ikke. Både da AI-chatbotten hed Bard, og nu efter navneændringen, er AI-chatbotten dog tilgængelig via browseren.

Læs også: Google introducerer AI-chatbot i Google Maps