Nu kommer der reklamer i Facebook Messenger

Snart vil du møde reklamer midt inde i Facebooks populære Messenger-app. Facebook er nemlig begyndt at teste reklamer på startskærmen i enkelte lande.

Nu kommer der reklamer i Facebook Messenger

I løbet af de seneste år har Facebook satset mere og mere på Messenger-appen, hvor der blandt andet er blevet tilføjet åbne chatrum, videochat i grupper, Snapchat-lignende funktioner og SMS-integration.

I takt med at Messenger er steget i popularitet, er appen også blevet tilsvarende mere interessant for annoncører, og nu imødekommer Facebook så et længe ventet ønske fra dem.

Læs også: Nu kan du videochatte i grupper med Messenger

I et blogindlæg annoncerer Facebook nemlig, at man nu begynder at teste reklamer midt inde i Messenger-appen. Dermed vil annoncører få mulighed for at nå ud til en enorm mængde brugere, som det hidtil ikke har været muligt at ramme – og for Facebook gemmer der sig en potentiel stor indtægtskilde.

Det er næsten et år siden, at Facebook første gang tilkendegjorde, at man ville lægge reklamer ind i Messenger. På daværende tidspunkt lød det blandt andet, at reklamerne kunne være af følgende typer:

  • Information til kunder om lyntilbud, gratis gaver eller reklamer
  • Annoncering af produktlanceringer og links til at købe produkter online
  • Videoer, GIF-animationer eller andet brandet indhold
  • Målrettede påmindelser om, at et produkt, som brugeren har overvejet at købe, nu er på lager eller er faldet i pris

Starter forsigtigt ud i to lande

Facebook er klar over, at tilføjelsen af reklamer ikke vil falde i mange brugeres smag, så der tages meget små, forsigtige skridt i retning mod at gøre Messenger reklamefinansieret. Derfor testes de nye reklamer kun i de Australien og Thailand for en lille gruppe af brugere, så Facebook kan finde ud af, hvordan det påvirker brugeroplevelsen, inden reklamerne rulles ud til alle over 1. mio. aktive brugere.

Læs også: Snart får du reklamer i Facebooks Messenger-app

Skulle du gå med bekymringer om, at dine samtaler snart bliver oversvømmet med reklamer, så bare tag det med ro, for Facebook melder allerede ud nu, at det ikke kommer til at ske. Der vil kun være reklamer på forsiden med en fast placering under dine seneste samtaler, og annoncørerne vil ikke få mulighed for at sende dig beskeder. I Messengers indstillinger vil du også få mulighed for både at skjule og rapportere annoncer, lyder det fra Facebook.