Ny feature i Google Meet låner fra populær FaceTime-funktion

Google Meet beskærer nu automatisk videobilledet, så man havner i centrum af billedet i videomøder - det sker dog ikke dynamisk under mødet.

Ny feature i Google Meet låner fra populær FaceTime-funktion

Google Meet har tilføjet en ny feature, der gør det lettere at centrere sig selv i billedet under i samtale, så man hele tiden kan ses ordentligt af de andre deltagere.

Den nye feature er i gang med at rulle ud, og det forventes, at den er ude hos alle brugere en gang i midten af november.

Funktionen blev præsenteret ved Google Cloud Next ’22 i sidste uge sammen med en anden ny mulighed, nemlig transskription af samtaler der derefter gemmes i Google Docs.

Nu placeres du bedre i Google Meet-videoer

I et blogindlæg fortæller Google, at funktionen er designet til “automatically frame your video before joining a meeting” for at sikre, at alle deltagere ser hinanden på den mest optimale måde.

Hvis man nogensinde har brugt en Apple-enhed, vil man føle sig hjemme i den nye funktion, for den minder meget om Apples Center Stage-feature, der holder personen i billedrammen, selvom man bevæger sig under en FaceTime-samtale.

Den findes også i kompatible videosamtale-apps.

Se også: Billig telefoni til erhverv

Justerer dog ikke dynamisk

Den automatiske funktion i Google Meet dukker dog kun op en gang. Så hvis man skifter stilling eller placering igen senere, kan man havne udenfor midten af kameraet på ny.

I modsætning til Apples Center Stage, justerer Meet ikke billedet dynamisk i takt med personens bevægelser.

“Den automatiske indramning sker kun én gang, så der er ingen bevægelsesforstyrrelser, der kan aflede opmærksomheden fra mødets indhold,” forklarer Google.

Funktionen er ikke slået til som standard, så man er nødt til manuelt at gå ind og slå den til, hvis man har fået opdateringen i sit abonnement.

Se også: Gode abonnementer til videoopkald

Ruller ud til mange typer abonnementer

Google er i gang med at rulle featuren ud til Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, Education Teaching and Learning Upgrade, samt Workspace Individual på alle kompatible enheder. Har man et andet abonnement, er det surt show.

Google One-abonnenter med 2 TB hukommelse eller mere kan også bruge funktionen på en supportet enhed.