Nye Android-funktioner til bilen: Hurtigsvar og digital bilnøgle

Google har netop løftet sløret for nye funktioner, der er på vej til Android-telefoner og Android Auto i bilen: Hurtigsvar i bilen og digital bilnøgle.

Nye Android-funktioner til bilen: Hurtigsvar og digital bilnøgle

Sammen med nye funktioner til Android-styresystemet, har Google også løftet sløret for nye funktioner til Android-telefoner og Android Auto. Snart man kan lynhurtigt svare på beskeder i bilen og Android-telefoner kan bruges som digitale bilnøgler.

Læs også: Android Auto får tre store opgraderinger

Lås bilen op med mobilen

Den første nye ting i udvalgte Android-telefoner lader dig låse bilen op med din mobil. Googles Pixel-telefoner samt Samsung Galaxy S21-serien (Galaxy S21, S21+ og S21 Ultra) vil kunne bruges som en digital bilnøgle.

Disse telefoner vil kunne låse bilen op, låse bilen og selvfølgelig også starte den. Der er dog stadig nogle begrænsninger. Først og fremmest er det kun disse få telefoner og derudover virker det kun med kompatible biler fra producenten BMW. Er du du heldige ejer af begge dele, vil du snart kunne benytte funktionen. Er du ikke, må du vente til det bliver rullet ud til flere telefoner og biler – det er der dog ingen informationer om.

Se også: Billigste priser på Samsung Galaxy S21

Android digital bilnøgle
Lås bilen op med din Samsung Galaxy S21 og Pixel-telefon.

Hurtigsvar og mere til Android Auto

I blogindlægget deler Google også informationer om nye funktioner til Android Auto. Den ene skulle betyde, at Android Auto automatisk startes, når den tilsluttes bilen – trådløst vel at mærke.

Derudover er en ny interessant funktion på vej, som giver mulighed for hurtigt at svare på beskeder. Man vil fremover let kunne oprette nye autosvar, som kan benyttes til hurtigt at svare, når man sidder i bilen.

Søgning efter musik, på tværs af musikstreaming-apps, skulle fremover også blive meget hurtigere. Google skriver specifikt, at stemmesøgning efter musik i Android Auto vil være meget hurtigere.

Hvornår kommer disse nye funktioner til Android Auto og til Android-telefoner? Dette meddeler Google ikke, men kender vi dem ret, skal vi nok væbne os med tålmodighed.

Læs også: Miljøvenlige ruter på vej til Google Maps