Nyt Apple-patent: Den selvjusterende urrem

Apples nyeste patent vil gøre det mere komfortabelt at have ur på mens du træner

Nyt Apple-patent: Den selvjusterende urrem

Mens Apple har eksperimenteret med et væld af forskellige materialer og finishes til deres Watch-smartur, tyder det på, at selskabet også agter at gøre selve remmen mere smart.

I et nyligt optaget patent fra selskabet hos de amerikanske patentmyndigheder, er Apple ude med en opfindelse som vil udmønte sig i en urrem som tilpasser sig brugerens håndled alt efter forhold. Det skriver Appleinsider.com.

Opfindelsen går under overskriften ’Dynamisk tilpasning af størrelse til bærbare elektroniske enheder’ og dækker over et system som på elektronisk vis tilpasser remmens størrelse så den kan sidde optimalt.

Tilpasningen kan enten ske automatisk eller via en manuel indstilling.

Apple watch patent
Foto: Appleinsider.com

I patentet beskriver Apple flere måder hvorved den dynamiske tilpasning kan opnås. En løsning er at benytte tråde med ’memory wire’ som vil udvide sig eller trække sig sammen i takt med elektriske impulser. En anden mulighed er at benytte små væske- eller gasfyldte kamre som kan udvides eller sammentrækkes efter behov.

En mindre højteknologisk løsning går på at have remmens ender til at gå ind eller ud af uret kabinet.

Som med Apples øvrige patenter kan der gå lang tid fra patentregistrering til det endelige fysiske produkt – hvis det overhovedet bliver til noget. Apples nye patent har dog potentiale til at blive et kærkomment i forbindelse med motion med Apple Watch, hvor den rette pasform betyder meget for komforten og korrekte pulsmålinger.