Opdatering til Aula giver færre irrelevante beskeder

Nu er det slut med spam-beskeder på Aula. Fremover skal man i Aula aktivt tage stilling til, om der virkelig er behov for at svare alle i en beskedtråd.

Opdatering til Aula giver færre irrelevante beskeder

Er du også træt at en overflod af svar-til-alle og fællesbeskeder fra Aula-appen, er der nu godt nyt. En kommende opdatering har som formål at skære ned på de mange irrelevante beskeder.

Se også: De absolut bedste iPhones

Vil du virkelig svare alle på Aula?

Det har været for let at sende beskeder ud til alle på Aula, der anvendes som kommunikationsplatform i folkeskoler, SFO’er og dagtilbud. Men der sættes nu en stopper for overfloden af irrelevante notifikationer fra Aula – eller i hvert fald et filter, der skal begrænse det.

I en pressemeddelelse fra Aula står der, at afsendere af beskeder fremover skal tage aktivt stilling til om de ønsker at svare alle i en beskedtråd, eller om de kun vil svare direkte til den person, der har oprettet og sendt beskeden.

Når man svarer på en besked vi man blive spurgt, om er meningen, at man vil svare alle i tråden.

Sådan vil det se ud efter opdateringen.

Ændringen sker på baggrund af et ønske fra mange Aula-brugere, som har været generet af for mange irrelevante notifikationer i en beskedtråd. Selvom ændringen derfor forventes at blive taget godt imod, kan den også betyde, at en trådstarter fremover vil skulle tage stilling til mange enkelte svar. Derfor er det vigtigt, at Aula-brugere altid overvejer om deres svar bør sendes som svar-alle eller direkte til trådstarter, oplyser Aula.

Se også: De absolut bedste Android-mobiler

Ingen Aula-beskeder efter skoletid

Den nye opdatering til Aula rulles ud til Android-mobiltelefoner, hvor den forventes klar den 25. maj. Kort efter lander opdateringen også til iPhones.

Holdet bag Aula fortsætter med at forbedre platformen, der ellers har været i modvind. Aula oplyser, at platformen opdateres med nye funktioner tre gange om året. Én opdatering var klar i januar, én i maj og senere i år kommer endnu en. Det oplyses endnu ikke hvilke forbedringer denne vil have.

Det kunne dog tyde på, at en kommende opdatering kan sikre, at der ikke kommer nye beskeder på Aula efter skoletid. Undervisningsordfører Sigurd Agersnap (SF) mener, at Aula skal lukke ned uden for skolernes åbningstid, så modtagere først får beskeder igen inden for almindelig arbejdstid.

Dette forslag bakkes op af både lærere og forældre i en undersøgelse, hvor der er blevet spurgt til hvordan lukning af Aula uden for normal arbejdstid ville påvirke deres oplevelse af platformen.

Ifølge udviklerne bag Aula, Kombit, er det teknisk muligt at implementere dette.

Se også: Fem bedste iPhones til prisen