OpenAI lancerer gratis stemmestyring i ChatGPT midt i direktørkaos

ChatGPTs nye stemmefunktion giver mulighed for at stille spørgsmål ved at sige dem højt, ligesom man kender fra Google Assistent og Siri.

OpenAI lancerer gratis stemmestyring i ChatGPT midt i direktørkaos

ChatGPTs stemmefunktion er nu tilgængelig for alle helt gratis. I et indlæg på X annoncerede OpenAI tidligere på ugen, at alle brugere nu kan trykke på ikonet, der ligner et par høretelefoner, for at tale med ChatGPT i stedet for at skrive. Svaret vender tilsvarende tilbage som tale. Stemmestyring i ChatGPT er nu tilgængelig den officielle ChatGPT-app til Android og iOS.

Læs også: Kaos i OpenAI: Topledelsen fyret og ansat i Microsoft

Afledningsmanøvre midt i direktørkaos?

OpenAI rullede oprindeligt stemmefunktionen ud i september sammen med muligheden for at gøre et billede til et prompt. Disse funktioner var dog forbeholdt kunder, der har opgraderet til betalingsudgaven ChatGPT Plus.

Introduktionen af funktionen for alle kommer på et tidspunkt, hvor OpenAI var i store problemer med en pludselig afskedigelse og efterfølgende genansættelse af sin direktør, Sam Altman.

Demoen i OpenAIs indlæg på X joker da også med det rullende drama, der er foregået siden fredag. I videoen i tweetet nedenfor stiller en person ChatGPT følgende spørgsmål: ”Det har været en lang aften for teamet, og vi er sultne. Hvor mange 16-tommers pizzaer skal jeg bestille til 778 personer?” OpenAI har omkring det antal ansatte, hvor de fleste af dem i løbet af de seneste dage truede med at sige op, hvis ikke hele bestyrelsen gik af.

Direktør i OpenAI genansat efter rodede forhandlinger

I sidste uge fyrede bestyrelsen for OpenAI Sam Altman, der er medgrundlægger og direktør, efter bestyrelsesmedlemmerne mente, at ”han ikke var konsekvent oprigtig i sin kommunikation med bestyrelsen.”

Siden da har Microsofts direktør Satya Nadella inviteret Sam Altman og hans team velkommen til at starte en ny afdeling hos Microsoft, men det det nåede aldrig at ske. Sam Altman og den øvrige topledelse i Microsoft er nemlig alligevel vendt tilbage til OpenAI. Tre ud af fire bestyrelsesmedlemmer er nu udskiftet efter det mislykkede kupforsøg.

Læs også: EU-regler for AI kan få OpenAI til at forlade Europa