Passbook fra Apple kan give gennembrud for mobilbetaling

Apples nye applikation, Passbook, som kommer med iOS 6.0 kan give et længe ventet gennembrud for mobilbetalinger.

Passbook fra Apple kan give gennembrud for mobilbetaling

Til den store keynote på WWDC fortalte Apple om den nye applikation, som hedder Passbook og kommer med iOS 6.0. Applikationen skal hjælpe folk med at holde styr på digitale billetter, boardingpass og gavekort. Det i sig selv er ikke den største nyhed.

Men ifølge avisen The Telegraph kan applikationen gemme på en langt større nyhed, og som Apple ikke røbede til det første smugkig på iOS 6.0.

The Telegraph spår, at når den næste iPhone kommer vil det blive muligt at foretage betalinger i butikker direkte med iPhone via den nye Passbook applikation.

Avisen bygger deres teori på, at allerede tilbage i 2010 ansatte Apple Benjamin Vigier, som er ekspert i NFC-teknologi. Han er i dag chef for Apples afdeling for mobilhandel – og det kan være en indikation på, at Apple har NFC-teknologien indbygget i en kommende iPhone. Det kan dermed blive en konkurrent til Google Wallet.

Kan give gennembrud for mobilbetalinger

Kommer Apple med et system til mobilbetalinger, så kan det måske blive et afgørende gennembrud for den nye betalingsform.

Dette kan ske blandt andet fordi iOS er ret udbredt, og fordi Apple ofte har held med at få deres brugere til at tage nye teknologier til sig.

Analytiker for finanshuset JP Morgan, Mark Moskowitz, siger til The Telegraph, at han ser Passbook som endnu et eksempel på Apples evne til at forandre vores digitale liv ved at lægge vægt på brugervenligheden.

-“Og efter vores opfattelse er Passbook en forløber til en kommende mobilbetalingsløsning fra Apple, som vi tidligere har døbt iPay,” siger Mark Moskowitz.

Selv uden NFC-teknologien vil det være muligt at foretage betalinger med applikationen ved blandt andet den amerikanske kaffekæde Starbucks – da deres mobilbetalings applikation vil blive integreret.
  

Læs også:
 – Mobilbetaling ved Starbucks er et hit