Photoshop klar til nye Macbooks med Apple M1-chips

Adobe Photoshop er blevet optimeret til Apples nyeste Mac-computere med Apples innovative M1-processor. Photoshop er nu 50 % hurtigere, lover Adobe.

Photoshop klar til nye Macbooks med Apple M1-chips

Apple præsenterede i november 2020 nye Macbooks og en ny Mac mini med sin egenudviklede processor kaldet Apple Silicon eller M1. Processoren er radikalt anderledes end de tidligere Intel-processorer, som gør brug af den udbredte x86-arkitektur.

Apple M1 bruger nemlig den såkaldte ARM-arkitektur ligesom mere eller mindre alle andre processorer til smartphones og tablets. Det betyder, at alle programmer og spil udviklet gennem årene til macOS som udgangspunkt ikke virker i de nye (og kommende) Mac-computere drevet af Apple Silicon.

Apple udviklede dog et program kaldet Rosetta, som gør det muligt at bruge programmer, der er bygget til Macs med Intel-processorer. Det sker dog på bekostning af programmer ydeevne.

Programmer til macOS udnytter ikke den effektive M1-chip fuldt ud, før de er optimeret korrekt. Og netop dette er nu sket med et af de måske mest efterspurgte programmer til macOS: Adobe Photoshop.

Læs også: Apple lancerer MacBooks 2020 med vild batteritid

Photoshop er nu halvanden gang hurtigere til macOS

I et blogindlæg annoncerer Adobe, at version 22.3 af det populære billedredigeringsprogram nu kan køre lokalt på Mac-computere med Apple M1-chips. Og det betyder enorme forbedringer i ydeevnen.

Adobes egne test viser, at den nye udgave af Photoshop i snit er halvanden gang hurtigere end på tidligere tilsvarende Mac. Hastighedsforbedringen vil blandt andet vise sig, når man åbner og gemmer filer, anvender filtre og anvender krævende funktioner såsom udfyldning af indhold afhængig af det omkringliggende indhold.

Generelt vil Photoshop føles mærkbart hurtigere takket være den effektive M1-processor. Ja, faktisk hævder Adobe med et glimt i øjet, at man ligefrem kan risikere at overse opstartsvinduet.

Forbedringerne skulle ifølge Adobe kun være begyndelsen. Softwaregiganten vil fortsætte med at optimere sine programmer til Apples chipset, så flere forbedringer kan sagtens være på vej.

Ud over Photoshop er følgende programmer også optimeret til Apple M1: DaVinci Resolve, WordPress Desktop, Microsoft Office, Slack, VLC, Zoom, Brave, Telegram, Todoist, Firefox, Twitter, Adobe Lightroom, TeamViewer, Google Chrome og World of Warcraft. Se hele listen her.

Se også: Nyheder om apps og sociale medier

Opdateringer på sagen

Som sagen vendes og drejes, kommer der nye vinkler om emnet. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. d. 9/3/2021 fulgte vi historien op med en artikel omkring temaet Rygte: Apple gør klar til masselancering den 23. marts – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.