Populære apps deler information om dig med Facebook

Mange populære apps deler information om dig til Facebook, også selvom du ikke er logget ind i Facebook eller ikke har en Facebook konto.

Populære apps deler information om dig med Facebook

Har du Facebook appen på din mobiltelefon, så ved Facebook hvilke apps du ellers bruger. Også selvom du ikke er logget ind eller har en Facebook konto. Privacy International har testet en lang række af de mest populære apps og fundet, at mindst 61 af dem automatisk deler information til Facebook, så snart man åbner den pågældende app. De fandt samtidig også ud af at nogle apps rutinemæssigt sender meget detaljerede og sensitive data til Facebook, igen uden man behøver have en Facebook konto.

Det er ikke så heldigt for Facebook, da dette form for informationsdeling ikke må finde sted efter de nye GDPR regler. Facebook selv siger at deres Android SDK er opdateret den 28. juni, som skulle indrette sig efter de nye regler. Det er dog noget tid efter at GDPR trådte i kraft, og derudover bruger mange populære apps en ældre SDK version, som ikke har disse privatlivs rettelser inkluderet. 

Tip: Fjern din Facebook profil og dens billeder fra Google

Disse apps deler med Facebook appen

Listen med apps der deler direkte med Facebook appen er lang, men de mest populære er bl.a.:

  • Shazam
  • Spotify
  • Tripadvisor
  • Doulingo
  • Period Tracker Clue: Period & Ovulation Calculator

En del af disse apps kommer præinstalleret på nogle smartphones, sammen med Facebook appen. Ofte kan de ikke slettes, men kun deaktiveres. Den fulde liste med apps der deler med Facebook kan findes her.

Læs også: Facebook indsamler dine data, selv når du er logget ud