Rygte: Apple arbejder på at gøre Home-knappen virtuel

Apple arbejder på at eliminere den fysiske Home-knap i bunden af iPhones for i stedet at erstatte hele overfladen med skærm og integrere knappen deri.

Rygte: Apple arbejder på at gøre Home-knappen virtuel

Apples Home-knap placeret under skærmen på iPhones gør, at det er en relativt lille procentdel af overfladen, der består af reel skærm, men det arbejder den californiske gigant tilsyneladende på at gøre noget ved.

Læs også: iPhone 6s og iPhone 6s Plus får topspecifikationer

Et rygte fra DigiTimes lyder nemlig, at Apple vil skrotte den fysiske Home-knap og i stedet implementere den som en slags virtuel knap. Det sker med en komponent, der har skærmpanelet og det trykfølsomme lag integreret i en del.

Skærmpanelet vil optage en stor del af pladsen på forsiden – også hvor den nuværende Home-knap fylder.

Det fremgår ikke helt præcist, hvordan implementeringen fungerer nærmere og hvordan, iOS-styresystemet skal håndtere den store ændring i måden at navigere på. Fra DigiTimes lyder det:

Læs også: Rygte: Apples 12,9” store iPad får en Bluetooth-stylus

”Apple udvikler internt på løsninger til sine iPhones med integration af berøringselement og skærmpanelet i en enkelt chip (TDDI). Chippen vil også komme med integreret fingeraftrykslæser. Det integrerede design vil passe ind i fremtidige iPhone-designs – modeller med ultratynde og untrasmalle skærme og med et helt plant design, der eliminerer Home-knappen”.

iPhone 7

Det tyske medie, Computerbild, har givet designeren, Martin Hajek, frie tøjler til at fortolke på idéen og lave en række konceptbilleder for, hvordan en sådan virtuel Home-knap kan tage sig ud.

Martin Hajek er også designeren bag den populære samling af konceptbilleder af HTC One M9 og Samsung Galaxy S6 holdt op mod iPhone 6, lige som han også har lavet konceptbilleder af iPhone 6, inden den blev en realitet.