Rygte: Apple overvejer at sænke priserne på iPhones

En lavere efterspørgsel på primært iPhone X, men også iPhone 8 og 8 Plus, får ifølge nyt rygte Apple til at overveje at sænke priserne i nogle lande.

Rygte: Apple overvejer at sænke priserne på iPhones

Det var forventningen, at Apple ville sælge omkring 50 millioner eksemplarer af iPhone X i løbet af dette kvartal, men sådan bliver det på ingen måder. Apple har angiveligt måttet erkende, at salget ikke går nær så godt som forventet. Apple forventer nemlig ’kun’ solgt 30 millioner eksemplarer af iPhone X i oktober, november og december, lyder det.

I de seneste dage har flere historier floreret om, at Apple og fabrikken Foxconns aktier har taget et stort dyk, efter analytikere enslydende har meldt om salgstal på omkring 30-35 millioner eksemplarer.

Nu lyder nye oplysninger fra mediet DigiTimes, at Apple overvejer at tage konsekvensen af det ikke tilfredsstillende salg af ikke kun iPhone X, men også iPhone 8 og 8 Plus. Det skriver hjemmesiden NeoWin.

Læs også: Apple dominerede igen julesalget af smartphones

Ifølge rapporten er det primært i landene Taiwan, Singapore og USA, at efterspørgslen primært på iPhone X ikke er høj nok. Rygtet går derfor på, at Apple vil løse det ved at sænke priserne på de seneste iPhones en lille smule, så der igen er efterspørgsel på dem.

Apple har ellers tradition for at skrue ned for priserne, når næste generations iPhones lanceres, men det vælger Apple altså at gøre tidligere med de seneste iPhones ifølge de nye oplysninger. Hvor meget priserne sænkes med, vides ikke – og vigtigst af alt er det endnu ikke bekræftet på nogen måde, at det rent faktisk kommer til at ske. Skulle det gå hen og ske, vil der dog formentlig ikke komme billigere priser på Apples danske webshop, da efterspørgslen herhjemme ser ud til at være høj.

En hårfin balancegang

Finansmediet The Motley Fool har også omtalt Apples mulige prisændringer og beskriver de mange overvejelser, som en virksomhed som Apple gør sig i sådanne situationer. Det er nemlig en hårfin balancegang hvor meget Apple kan tillade sig at sætte priserne ned. Tanken med prisnedsættelsen må i udgangspunktet være at øge efterspørgslen og derfor sælge tilstrækkeligt mange flere iPhones, at det opvejer det tab i indtjeningen, der er ved at sælge telefonerne til lavere priser.

Læs også: Nyt fund: batteriet gør iPhones sløvere med alderen

Hvis Apple eksempelvis vælger at sænke prisen på iPhone X med 5 %, må det ifølge The Motley Fool være et udtryk for, at Apple forventer at kunne forøge salget af iPhones med mere end 5 % i den kommende tid for at opveje tabet. Dermed kan Apple stimulere efterspørgslen og få mest mulig profit ud af de nye iPhones i det kommende halve års tid, indtil efterspørgslen fuldstændig bliver bremset, når fokus rettes mod næste års iPhones til september.

Det videre forløb om iPhone

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden fulgte op på historien. 23/12/2017 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med nyheden om Få dine HEIC-iPhone billeder på PC’en [TIP]Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Tjek også seneste nyt om emnet her.