Så let installerer man Google Apps på Huawei Mate 30 Pro

Det viser sig, at det er utroligt simpelt at installere Googles apps på Huawei Mate 30 Pro. Herefter virker den som enhver anden Android-telefon.

Så let installerer man Google Apps på Huawei Mate 30 Pro

Huaweis nye Mate 30 Pro virker som en af årets lækreste mobiltelefoner. Desværre kommer den ikke officielt til Danmark. Mate 30 Pro er godt nok udstyret med Android 10, men bliver ikke fyldt med Googles apps og får heller ikke officielt adgang til at hente dem, hvilket skyldes handelsforbuddet pålagt amerikanske virksomheder af USAs handelsministerium.

Efter præsentationen af enheden fortalte Huaweis Richard Yu, at det ville blive problematisk for brugere selv at installere Googles apps. Det viser sig heldigvis, at være ganske simpelt.

9to5mac skriver, at det er latterligt let at få Google Play Tjenester installeret på Mate 30 Pro, og derefter få Googles apps til at fungere problemfrit på den. Efter installationen af Google Play Tjenester framework vil Huawei Mate 30 Pro virke som enhver anden Android-telefon og det tager kun 10 minutter.

Installationen kræver ikke engang en ulåst bootloader. Se herunder hvor let det er.

Få Google apps på Huawei Mate 30 Pro

Her er de nødvendige skridt for at få Googles apps på Mate 30 Pro:

  • Åben Huaweis internetbrowser
  • Gå til dette website: https://www.lzplay.net/
  • Tryk på den store blå knap for at hente Google Services Framework installationspakken
  • Åben den downloadede fil og tillad at Google Services Framework bliver installeret
  • Åben Google Play butik-appen når den er installeret
  • Her kan der opstå problemer med at logge ind. Sker dette, så genstart telefonen og log ind igen.
  • Log ind igen og installer dine nødvendige apps fra Google appbutikken. 

Er man hurtig, så tager dette under 5 minutter. 9to5google skriver, at det har virker 100 procent problemfrit og de har brugt enheden siden lanceringen. Selv Google Pay virker.

Vi er i gang med at skaffe en Huawei Mate 30 Pro, så vi selv kan teste ovenstående.

OBS: Man skal være opmærksom på, at der ved at benytte den metode kan være udfordringer med privatliv og sikkerhed. Enheden vil ikke være beskyttet af Google Play Protect. Derudover er LZ Play en kinesisk app, der gives omfattende systemtilladelser.