Sådan får du trådløs Apple CarPlay i enhver bil

Selvom din bil kun understøtter Apple CarPlay med kabel, kan du let gøre det trådløst. Læs hvordan Apple CarPlay bliver trådløs i enhver bil.

Sådan får du trådløs Apple CarPlay i enhver bil

Mange biler kommer i dag med indbygget Apple CarPlay, men det er stadig ganske få, der tilbyder en trådløs version. Med trådløs Apple CarPlay slipper man for at rode rundt med et kabel og indgange, da bilen automatisk registerer af mobiltelefonen er med i bilen. Men selvom din bil ikke er udstyret med trådløs Apple CarPlay er det ganske let og billigt af få denne funktionalitet indbygget.

Se også: Nyheder om elbiler

Adaptere til trådløs Apple CarPlay

Normalt tilslutter du din iPhone til bilens USB-C eller USB-A stik med et kabel, men med en simpel adapter kan du slippe for dette og gøre CarPlay trådløst.

Der findes flere forskellige adaptere af meget variende kvalitet. Der er ikke nogle officielle fra Apple eller Google (Android Auto), men i stedet kommer de fleste fra Kina. Det gør dog intet, hvis man ved hvilke man skal købe. De billigste skal man typisk holde sig fra, men derfor behøver det ikke blive kostbart at gøre CarPlay trådløst.

Vi har gode erfaringer med disse tre herunder, som sikrer en hurtig og stabil trådløs forbindelse. Se også de lavest priser på dem.

Carlinkit 4.0: Nyeste generation af Carlinkit adapter til trådløs Apple CarPlay. Som en bonus understøtter denne adapter også Android Auto.

Se laveste pris på Carlinkit 4.0

 MK4 Apple CarPlay adapter: Fjerde generation af denne populære adapter, der har hurtigere trådløs overførsel.

Se laveste pris på MK4 Apple CarPlay

Cellline Wireless Apple Carplay: Adapteren fra Cellline virker til at være en rebranding af Carlinkit 4.0. Denne har derfor også Android Auto. Vi råder til at købe den, der på tidspunktet er billigt.

Se laveste pris på Carlinkit Wireless Apple Carplay 

Ovenstående adaptere til Apple CarPlay virker typisk med iPhone 6 og nyere.

Hvorfor trådløs Apple CarPlay?

Men hvorfor overhovedet gøre Apple CarPlay trådløst? Svaret er egentlig ret simpelt: Man slipper for kablet. Adapteren sidder blot tilkoblet i bilens USB-indgang. Når du tænder/starter bilen registerer den automatisk CarPlay og åbner det på bilens infotainmentskærm. Den gør tilkoblingen af CarPlay til din bil hurtigere, enklere og smartere.

Læs også: Test af nyeste elbiler