Samsung blokerer igen mulighed for at ændre Bixby-knappen

Samsung insisterer på, at Bixby-knappen på Galaxy S8 kun må bruges til at åbne assistenten Bixby. Derfor blokerer Samsung igen apps til at ændre knappen.

Samsung blokerer igen mulighed for at ændre Bixby-knappen

Da de første ejere fik fingrene i den nye Galaxy S8, gik der ikke lang tid, før de første personer havde fundet måder at omprogrammere den ekstra knap, der sidder i telefonens venstre side.

Nu er det dog slut for denne gang med at bruge Bixby-knappen til at åbne eksempelvis kameraet, en specifik app eller til at tænde lommelygten. Den seneste opdatering til Galaxy S8, som indeholder sikkerhedsrettelser fra juni måned, gør nemlig, at der ikke længere er nogen apps, der kan ændre på, hvad Bixby-knappen skal gøre.

Læs også: Samsung fjerner mulighed for at ændre Bixby-knappen

Det er kunder hos T-Mobile i USA, der har modtaget opdateringen som de første. Udvikleren Jawomo, som står bag appen bxActions, oplyser til hjemmesiden Android Police, at han pludselig har modtaget en masse henvendelser fra kunder hos T-Mobile, der har opdateret deres Galaxy S8. Appen virker ganske enkelt ikke længere, og det samme er tilfældet med andre apps.

Samsung har nemlig også gjort det umuligt at bruge apps som Bixby Button Remapper og Custom Bixby Button, så når opdateringen ruller ud til danske ejere af Galaxy S8, vil der altså ikke umiddelbart være nogen mulighed for at bruge Bixby-knappen til andet end Bixby. Det er dog formentlig blot et spørgsmål om tid, før udviklerne bag de mange forskellige apps finder en anden vej uden om Samsungs ændring – som sidenhen vil blive blokeret igen, og sådan kan det fortsætte.