Samsung og Apple slutter fred i årelang patentkrig

Samsung og Apple har nu indgået forlig i den syv år lange sag om brud på flere Apple-patenter.

Samsung og Apple slutter fred i årelang patentkrig

Historiens største patentkrig inden for mobilverdenen er nu ovre. Samsung og Apple, som siden 2011 har kæmpet i domstolene om brud på patenter om Apples iPhone-design, har nu indgået et forlig. Det skriver mediet Bloomberg.

Læs også: Samsung mod Apple: Retssag fra 2011 nu afgjort

Samsung og Apple har oplyst til dommeren, at de to producenter nu er kommet til enighed om de sidste detaljer vedrørende den første og efterhånden noget gamle strid mellem de to parter, som også var den sidste af flere patentkonflikter, der manglede at blive løst.

Syv år lang patentkrig

Apple startede med at sagsøge Samsung tilbage i 2011, hvor Steve Jobs brugte formuleringen, at han ville ”gå termonuklear” på alle konkurrenter, der brugte Googles Android-styresystem. Apple påstod, at Samsung direkte havde kopieret iPhonens design, og en af Samsungs advokater kaldte i 2014 Apple for en jihadist. Det førte til, at det i de efterfølgende år bølgede frem og tilbage med søgsmål, sejre og nederlag til de forskellige producenter i forskellige lande og byer.

Nu synes patentkrigen mellem de to altså at være ovre, efter der er indgået forlig. Dog er de nærmere detaljer om selve forliget endnu ikke offentliggjort.

Læs også: Samsung afviser at betale 539 mio. dollars i erstatning til Apple

I 2012 fik Apple rettens ord for, at Samsung har kopieret Apples design, og at Samsung havde brudt fem af Apples patenter. Apple fik derfor tilkendt et beløb på, hvad der i dag svarer til 6,8 milliarder kroner, hvor Samsung umiddelbart efter betalte Apple 2,6 milliarder kroner.

De 6,8 milliarder kroner blev over årene reduceret ad flere omgange ved forskellige appelsager og genoptagelser af sagen, og først sidste måned kom den endelige afgørelse, efter sagen igen blev genoptaget i en forbundsdomstol. Apple krævede fortsat samme beløb i skadeserstatning, mens Samsung krævede beløbet kraftigt reduceret til 180 millioner kroner.

Tidligere på måneden kom det så frem, at dommeren endte midt imellem de to producenters krav, hvorefter Apple blev tildelt 3,5 milliarder kroner. Der må altså formodes at restere 900 millioner kroner, som Samsung fortsat mangler at betale. Med forliget mellem Apple og Samsung er den årelange patentkrig en gang for alle afsluttet.

”Wrestlerne (Samsung og Apple, red.) er blevet trætte af wrestlingkampen. De er begge blevet trætte og er glade for at stoppe med at betale dyrt til udefrakommende advokater. Vi får måske aldrig at vide, hvem der blinkede først – hvem der tog beslutningen først,” siger Paul Berghoff, som er patentadvokat ved McDonnell Boehnen Hulbert & Berghoff i Chicago, til Bloomberg.