Samsung vil lave bedre chipsæt end Qualcomm og Apple

Samsung har store planer for deres Exynos-chipsæt. De vil over en årrække investerer 115 milliarder dollars med formålet af blive førende på området.

Samsung vil lave bedre chipsæt end Qualcomm og Apple

Samsung er allerede helt fremme, når vi taler både hukommelseschips og mobilskærme. Men deres ellers udmærkede Exynos-chipsæt har stadig svært ved at hamle op med Snapdragon fra Qualcomm og Apples A-serie. Men med en voldsom investering i forskning og udvikling af Exynos, har Samsung planer om at blive den største chipsæt-producent og den bedste af sin slags.

Men det er et område med stor konkurrence, hvor både Apple, Intel, Qualcomm og Huawei er seriøse konkurrenter. Men med en investering på 115 milliarder dollars frem til 2030, altså omkring 9,6 milliarder per år, satser Samsung stort på at forbedre deres chipsæt-teknologi. 

Om det vil lykkes for dem er uvist. Men Samsung er allerede tæt på Qualcomm, som dog stadig har en fordel i form af grafikydelse og modem.

exynos 9820
Samsungs Exynos 9820 var producentens første chipsæt med en dedikeret NPU-chip, neural processing unit. Foto: Samsung

Investeringen skal ikke udelukkende kastes efter udvikling, men vil også blive brugt til produktionsfaciliteter samt ikke mindre end 15.000 nye ansatte. Alt sammen med målet at blive verdens største og bedste chipsæt-producent. 

Læs også: Samsung lancerer chipsættet til Galaxy S10