Snart kan Apple Watch holde styr på menstruationscyklussen

Næste udgave af watchOS til Apple Watch byder på nye urskiver, en indbygget appbutik og mulighed for at følge med i menstruationsperioden.

Snart kan Apple Watch holde styr på menstruationscyklussen

Det var den store software-fest i går, da Apple sparkede udviklerkonferencen i gang med et event, hvor nyt til iPhones, iPads, Apple TV og Apple Watch blev vist frem. WatchOS 6 hedder næste udgave af softwaren til Apples smartur og med den kommer en lang række nye funktioner.

Nyhederne er blandt andet ny Cycle Tracking-app, Noise-app, Activity Trends, en indbygget App Store og en lommeregner, som let kan dele regningen mellem venner. Men der er mere end det.

Læs også: Snart kan du tilslutte en mus til iPad’en

Apple iOS 13
Der er nye remme og urskiver på vej til Apple Watch. Foto: Apple

WatchOS 6: Nye urskiver og remme

WatchOS 6 introducerer nye, dynamiske urskiver og tilpasningsmuligheder, der giver mere personlig tilpasning og adgang til foretrukne apps, kontakter og oplysninger. Der er fem nye urskiver: Modular Compact, Solar Dial, California, Gradient og Numerals.

Der er også nye remme. Sportsremmen og Sport Loop-remmen kommer i nye farver: kanariegul, dragefrugt og kornblomst, som kan købes fra i dag samt en ny Pride Edition Sport Loop-rem, som giver en donation til følgende organisationer, der støtter LGBTQ: Encircle, Gender Spectrum, GLSEN, ILGA, PFLAG, National Center for Transgender Equality samt The Trevor Project.

Apple iOS 13
Foto: Apple

WatchOS 6: Nye apps

  • Cycle Tracking: Den nye Cycle Tracking-app giver kvinder mulighed for at logge vigtige oplysninger i forbindelse med deres menstruationscyklus og se den forventede tidsplan for deres næste menstruation og mulige fertilitetsperiode ved hjælp af Apple Watch. Med den daglige logfunktion kan man hurtigt tilføje information relateret til menstruationscyklussen, bl.a. nuværende menstruationsperiode, mængde, symptomer, resultater fra ægløsningsprognoser og andre elementer af fertilitetssporing.
  • Noise-app: At kunne bevare en god og sund hørelse påvirker livskvaliteten positivt, og undersøgelser har vist, at tab af hørelse er blevet forbundet med kognitiv tilbagegang. Med Apple Watch’ optimale placering på håndleddet hjælper Noise-appen brugerne med at forstå lydniveauet i omgivelser såsom koncerter og sportsbegivenheder, der kan påvirke hørelsen negativt. Når lydniveauerne ændrer sig, bevæger appens decibelmåler sig i realtid. Uret kan sende en notifikation, hvis decibelniveauet når 90 decibel, hvilket ifølge Verdenssundhedsorganisationen kan begynde at påvirke hørelsen efter fire timers eksponering om ugen på dette niveau.
  • Activity Trends (Tendenser): Tendenser i appen Aktivitet på iPhone giver nu brugerne en langsigtet oversigt over deres aktivitetsadfærd, så de bedre kan se, om de gør fremskridt. Fanen viser med et hurtigt overblik, om udviklingen går op eller ned for nøglemålinger som aktive kalorier, træningsminutter, gåtempo m.m. Hvis de sidste 90 dages aktivitet viser en nedadgående tendens i forhold til de sidste 365 dage, tilbyder appen Aktivitet coaching for at hjælpe brugeren med at komme tilbage på sporet.
  • Memoer: Den populære app Memoer er nu tilgængelig på Apple Watch. Memoer bruger den indbyggede mikrofon til at optage lyd, som automatisk bliver gemt i iCloud.
  • Lommeregner-app: Den nye Lommeregner-app kan hjælpe med at beregne drikkepenge og dele regningen direkte på håndleddet.

WatchOS 6: En appbutik på håndleddet

Med watchOS 6 bliver App Store for første gang tilgængelig direkte på Apple Watch. Brugere kan nemt installere tredjepartsapps, søge efter apps ved hjælp af Siri, diktering eller Skrible og se app-produktsider, der er designet til urets skærm, direkte på håndleddet. Udviklere kan udvikle apps udelukkende til Apple Watch, som er skabt til at fungere selvstændigt på Apple Watch uden en iOS-app.

WatchOS 6 kommer til efteråret

WatchOS 6 bliver frigivet til efteråret, som en gratis opdatering til alle udgaver af Apple Watch. Opdateringen kræver desuden en iPhone 6s eller nyere med iOS 13. Du kan læse mere om opdateringen her.