Twitter begynder test af gruppefunktionen Circle

Twitter tester en ny funktion ved navn Circle, der gør det muligt at sende tweets til en gruppe af personer, som derfra ikke kan sendes videre.

Twitter begynder test af gruppefunktionen Circle

Twitter er begyndt at teste en ny funktion med navnet Circle, en funktion der minder om Instagrams Close Friends-liste. Sender man et tweet til sin Circle, er det kun de personer, man har lagt ind som medlemmer i sin Circle, der kan se og besvare tweetet.

Twitter har en ny side i sit Help Center, der forklarer hele Twitter Circle. Det er ikke det samme som Twitter Communities, og det er ikke det samme som at have en beskyttet konto, hvor man kun kan se tweets, hvis man er godkendt af brugeren.

Læs også: Elon Musk køber Twitter for 300 milliarder kroner

Et Circle-tweet er kun til enkelte medlemmer

På nuværende tidspunkt kan man kun have en Circle, og i den Circle kan man højst have 150 personer. Det er kun dig, der kan se hele listen over medlemmer i din Circle. Tweets, der er delt i din Circle, kan ikke videresendes. Det er dog muligt for medlemmer i din Circle at dele medieindslag fra dine tweets eller tage screendumps af dem og dele dem videre.

Er man blevet lagt ind som medlem i en Circle, er det ikke muligt selv at forlade Circlen. Hvis man ikke ønsker at være en del af samtalen, er det Twitters anbefaling, at man muter den.

Der er stadig kun tale om en test af den nye funktion med enkelt brugere. For at se om du er en del af testgruppen, kan du tjekke, om der kommer en mulighed for at oprette en Circle, når du skriver et tweet på en Android- eller iOS-enhed eller på Twitter.com. Alle kan være en del af en Circle, også personer du ikke følger. Kun medlemmerne i din Circle kan se, besvare og læse svar på dine tweets, når de lægges i din Circle.

Læs også: Musk overvejer betaling for at dele tweets