Twitter for kaotisk for Donald Trump – så ved man den er gal!

Donald Trump kan igen bruge Twitter, men afviser at vende tilbage, da det sociale medie lider under "utrolige problemer".

Twitter for kaotisk for Donald Trump – så ved man den er gal!

Donald Trump var frem til januar 2021 kongen af Twitter på godt og ondt med 88 millioner følgere. Så blev han bandlyst fra det sociale medie på grund af risiko for yderligere tilskyndelse til vold efter al balladen omkring den amerikanske kongres i januar 2021.

Nu har Trump så mulighed for at vende tilbage til Twitter. Elon Musk har arrangeret en afstemning for at spørge brugerne, om Trumps konto skulle genetableres. Omkring 15 millioner Twitter-brugere stemte i afstemningen, hvor 51,8 procent stemte for genindsættelse.

Se også: Billig bredbånd

Trump kan vende tilbage til Twitter – men han vil ikke

“Folket har talt. Trump vil blive genindsat,” tweetede Musk. Donald Trump slog fast, at han var glad for afgørelsen og at han sådan set altid godt har kunnet lide Elon Musk, men han vil ikke vende tilbage til Twitter.

Han foretrækker at holde sig til Truth Social, den app, der er udviklet af hans startup Trump Media & Technology Group (TMTG).

Han kan ikke se nogen grund til det og mener samtidig, at Twitter lider under bots, falske konti og flere sådanne “utrolige” problemer. Han mener videre, at Truth Social har et bedre brugerengagement end Twitter og klarede sig “fænomenalt godt”.

Omkring 4,57 millioner mennesker følger Trump på Truth Social, som blev lanceret på Apples App Store i februar og Googles Play Store i oktober.

Se også: Hvilke tech-selskaber er størst?

Kaotiske tilstande

Siden Musk overtog førerroret i Twitter har ”kaos” været et af de mildere ord, der er blevet brugt til at beskrive, hvad der sker på det sociale medie.

Musk har reduceret arbejdsstyrken i virksomheden drastisk med 50 procent og fyret flere af medarbejderne fra tillids- og sikkerhedsteamet, som er ansvarlig for at forhindre spredning af misinformation og skadeligt indhold. Samtidig har mange af dem, der ikke er blevet fyret, selv valgt at tage deres gode tøj og forlade selskabet.

Musk har angiveligt også planer om at afskedige folk fra salgs- og partnerskabsafdelingerne. Alt dette har bekymret annoncørerne, og hvis Trump vælger at vende tilbage på et tidspunkt, kan tingene blive endnu mere uklare for Musk.

Man kan dog også vende den om: Donald Trump er om nogen en person, der ser ud til at trives i kaos. Hvis han ikke ønsker at bruge Twitter, fordi der er for lidt styr på tingene, så ved man, at den er gal – helt gal…