Undersøgelse: Apple er det mest beundrede firma i verden

En ny, årlig undersøgelse fra magasinet Fortune placerer Apple som det mest beundrede og respekterede firma i hele verden - nu for 10. år i træk.

Undersøgelse: Apple er det mest beundrede firma i verden

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Apple har det med at klare sig utroligt godt i undersøgelser og toplister, og denne gang er ingen undtagelse. En ny, årlig undersøgelse fra det amerikanske magasin Fortune kårer nemlig Apple til at være det mest beundrede firma i hele verden.

Undersøgelsen er foretaget med hjælp fra besvarelser fra hele 3.800 direktører og ledere fra de største firmaer med størst indtjening rundt omkring i verden inden for 51 forskellige sektorer.

Læs også: Apple sætter ny rekord: 78,3 mio. iPhones solgt på et kvartal

Også analytikere og eksperter har medvirket i undersøgelsen, som rådgivningsfirmaet Korn Ferry Hay Group har foretaget for Fortune siden 1997. Det er altså toppen af erhvervslivet, der vurderer Apple til at være den mest beundrede og respekterede virksomhed.

Med dette års fornemme placering kan Apple dermed bryste sig af at have toppet Fortunes liste hele 10 år i træk.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...
Firma
1. Apple
2. Amazon.com
3. Starbucks
4. Berkshire Hathaway
5. Disney
6. Alphabet
7. General Electric
8. Southwest Airlines
9. Facebook
10. Microsoft

I undersøgelsen spiller firmaernes omdømme en altafgørende rolle, og det er noget, som afspejles i blandt andet ærkerivalen Samsungs placering. Hvor det sidste år blev til en 37. plads for den sydkoreanske producent, er den slet ikke til at finde på top 50-listen i år. Fortune forklarer den store tilbagegang med, at fadæsen med de fejlramte batterier i Galaxy Note 7 har ramt Samsungs omdømme hårdt.

Mange andre it-giganter har dog grund til at glæde sig ligesom Apple. Handelsportalen Amazon.com scorer en fornem 2. plads, mens Alphabet, Googles moderselskab, ligger på en 7. plads. Facebook indtager en 9. plads efterfulgt af Microsoft, der lander på en flot 10. plads trods it-kæmpens vanskeligheder med at vinde indpas på smartphonemarkedet.

Seneste nyt om Apps & sociale medier