WhatsApp får native Windows-app – MacOS får senere

WhatsApp kommer nu som native-app, fuldt integreret med Windows - det giver bedre stabilitet, mindre batteriforbrug og hurtigere opstart.

WhatsApp får native Windows-app – MacOS får senere

Vil man som WhatsApp-bruger gå via sin desktop for at chatte med venner og familie i stedet for at gå via smartphonen, er det absolut en mulighed. Man gør det ved hjælp af WhatsApp web i en browser eller den webbaserede WhatsApp desktop-app.

Nu lanceres imidlertid nu en native Windows-app, så man med den ikke længere er nødt til at bruge den gamle webbaserede løsning.

Giver en bedre oplevelse end webbaseret løsning

Appen er i stedet opdateret til at køre i Windows-systemet. Appen ser stadig ud, som den hele tiden har gjort, men som native app kører den bedre, bruger mindre ressourcer og bør starte hurtigere, end vi tidligere har været vant til.

Det vil med den nye app også være muligt at holde en chat i gang på computeren, hvis smartphonen er offline.

Se også: Mobilabonnementer med fri SMS

Som Universal app til MacOS

Der kommer også en native app til MacOS, men den er stadig under udvikling. På nuværende tidspunkt gennemgår den en lukket betatest, men når den kommer, bliver det som en MacOS ”Universal app”. Det betyder, at den er baseret på iPhone-versionen af WhatsApp og kører på en hvilken som helst Apple-laptop.

9to5Mac fortæller, at den tidligere beta af den nye WhatsApp-desktopapp er meget hurtigere end det, vi kender fra i dag.

Se også: De bedste telefoner til messaging

WhatsApp på tværs af fire enheder

Uanset platform er man stadig nødt til at koble WhatsApp til en smartphone-konto, der er koblet til et telefonnummer. Når de er koblet til hinanden, kan man sende og modtage beskeder og ringe via WhatsApp med end-to-end kryptering på alle sammenkoblede enheder.

Man kan have op til fire sammenkoblede enheder, mens telefonen er offline, men alle sammenkoblede enheder bliver automatisk logget ud, hvis man ikke har brugt telefonen i 14 dage.