Whistleblower sammenligner Facebook med tobaksfirmaer

Facebook forsøger at skjule de skader, de forvolder lige som tobaksfirmaer gjorde en gang, mener whistleblower - selskabet bør reguleres.

Whistleblower sammenligner Facebook med tobaksfirmaer

En tidligere IT-medarbejder hos Facebook angriber nu selskabet for bevidst at sætte profit højere end brugernes vel og vel. Det har hun gjort ved at lække fortrolige dokumenter og i dag skal hun så forklare om problemerne i det amerikanske Senat. Her vil hun opfordre myndighederne til at skærpe kontrollen med Facebook.

Sammenligner Facebook med tobaksfirmaer

Det er Ritzau, der har opsnappet, hvad Frances Haugen, som IT-medarbejderen hedder, kommer til at fremlægge af beskyldninger mod Faebook.

De dokumenter, som Frances Haugen har lækket, er de seneste dage blevet brugt af Wall Street Journal til at udstille Facebook. Blandt andet har selskabet selv laver en intern undersøgelse af, hvorvidt Instagram, som Facebook selv ejer, er skadelig for børn og unge. Konklusionen var, at cirka 1/3 af børn og unge får et forvrænget kropsbillede og lavt selvværd at at bruge Instagram. Den konklusion skjulte Facebook for offentligheden og sagde i stedet, at Instagram formentlig havde en positiv indflydelse på børn og unge.

Se også: Mobilabonnementer med meget data

Bør regulere Facebook som man gjorde med tobaksfirmaer

Frances Haugen sammenligner det det, at da tobaksfirmaer skjulte de skader, de forvoldte, så greb regeringen ind. Hun mener derfor, at regeringen bør gøre det samme med Facebook, når de opfører sig som de gør.

I et interview med CBS-programmet 60 Minutes, forklarer hun, at Facebook kun tænker på profit og er ligeglad med, hvordan brugerne har det og påvirkes.

Hun forklarer også, at Facebook spekulerer i hadfulde indlæg hos brugerne, da det giver flere likes og dermed flere visninger og dermed – kan man konkludere – flere annonce kroner.

Se også: Nyheder om sociale medier