YouTube på vej til Android i bilen

Den populære videoportal YouTube er på som app til biler med Android. Det giver mulighed for at streame YouTube-videoer, når bilen er parkeret.

YouTube på vej til Android i bilen

Er du bare vild med YouTube eller har du svært ved at få tiden til at gå, mens elbilen lades op? Så er der (måske) en god nyhed til dig. Google er nemlig på vej med en YouTube-app til Android i bilen. Desværre er det ikke til at Android Auto, men i stedet kun til Android Automotive.

Se også: Test af elbiler

Hent og se YouTube i din elbil

Den seneste førsteparts-app til biler fra Google er YouTube, så du kan se videoer, mens du holder parkeret. Google fortæller, at man med YouTube i bilen kan være underholdt mens man “venter i bilen eller på, at din elbilen oplades”.

Den nye YouTube-app er til bilerne med Googles eget infotainementsystem indbygget.

Android Automotive er indbygget direkte i en bil i stedet for at kræve en tilsluttet telefon, som Android Auto eller Apple CarPlay. Google Maps er blevet optimeret til opladning af elbiler og ruteplanlægning, og der er Play Butikken, hvor man kan downloade apps direkte til bilen.

Android Automotives YouTube-app kommer i første omgang til Volvo’er med Android Automotive: C40 Recharge og XC40 Recharge senere på året.

Hvorfor Google vælger ikke at tilbyde dette i biler med Android Auto er uvidst. Android Auto har allerede en funktion indbygget, hvor den spærer for udvalgt brug og indhold under kørsel.

38 apps til Android Automotive

Som det er lige nu, er der 38 apps, der kan downloades fra Google Play Butik til biler med Android Automotive. Det er alt fra Tidal, Spotify og YouTube Music til parkeringsapps, internetbrowsere og tv streaming.

Som et lille plaster på såret, til dig der ikke har en bil med Android Automotive, er Google netop i gang med udrulningen af nyeste version af Android Auto. Det nye Android Auto kommer med flere forbedringer og ny brugerflade.

Se også: Seneste nyt om elektriske biler