Youtuberen MKBHD viser REDs vilde Hydrogen One-mobil frem

Den populære youtuber MKBHD tager verdens første kig på den noget usædvanlige smartphone Hydrogen One fra firmaet bag professionelle kameraer, RED.

Youtuberen MKBHD viser REDs vilde Hydrogen One-mobil frem

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det amerikanske producent bag tæskedyre professionelle kameraer, RED, overraskede alt og alle for en lille måned siden, da firmaet offentliggjorde sit indtog på smartphonemarkedet.

Læs også: RED afslører verdens første smartphone med holografisk skærm

Der blev kun offentliggjort ganske få oplysninger og et billede af smartphonen, som er verdens første med en såkaldt holografisk skærm. Nu har RED dog allieret sig med den populære YouTube-personlighed MKBHD – også kendt som Marques Brownlee.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

I ovenstående YouTube-video tager han nemlig verdens første kig på en prototype af smartphonen. At det netop er ham, som får denne mulighed, skyldes formentlig hans forkærlighed for netop REDs hundedyre kameraer, som bruges til at optage et utal af store blockbustere.

I videoen får man for alvor et indblik i, hvordan telefonen ser ud. Der er, som det sås allerede i teaseren, tale om ret industrielt design i samme stil som dets kameraer. Særligt siderne er ganske specielle, da der er nogle greb langs rammen, så den ikke lige falder ud af hånden. Også bagsiden er noget bemærkelsesværdig. Her er den øverste og nederste del nemlig udført i kulfiber, mens den midterste del er fremstillet i metal.

RED Hydrogen One
Foto: YouTube.com (MKBHD)

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Designmæssigt kunne Hydrogen One, som smartphonen hedder, minde lidt om en Sony-smartphone med det helt firkantede design og skarpe kanter. Bagsiden er dog klart inspireret af Motorola Moto Z-smartphones, hvor der er placeret et stort, rundt kamerahus og 44 små kontaktben.

På REDs smartphone kan der nemlig monteres moduler på samme måde som Motorolas smartphones, og det er her, hvor kameraproducenten formentlig vil gøre sig bemærket. Hydrogen One-smartphonen er nemlig REDs forsøg på at levere det bedste kamera, der overhovedet kan fås på en smartphone. I videoen ses det, hvordan Hydrogen One ser ud med et stort kameramodul monteret, som har egen sensor og linse.

Læs også: Samsungs kommende ISOCELL kamera får 3D-effekt

Den funktion, der ved annonceringen trak alle overskrifter, er dog den holografiske skærm, som skulle være den første af sin slags i en smartphone. Skærmen er ifølge RED i stand til at omdanne normalt 2D-indhold til et 3D-billede, som bliver projiceret et lille stykke op i luften og ganske simpelt laver et hologram. Den kan dog også vise helt almindeligt 2D-billede som enhver anden smartphone. Denne funktion ønskede RED dog ikke at demonstrere på video. I stedet ses blot MKBHDs reaktion på funktionen, da han får den demonstreret.

RED Hydrogen One er endnu et stykke fra at blive en realitet. Prototypen i videoen er på nuværende tidspunkt ikke andet end den ydre skal, men inden for 30-45 dage vil RED have en velfungerende prototype med både det noget usædvanlige design og den holografiske skærm.

Smartphonen kan lige nu forudbestilles, men den er bestemt ikke billig. Den billigste model har nemlig et prisskilt på intet mindre end $1.195 – direkte omsat til 7.800 kroner. Her får du en ramme udført i aluminium. Du kan dog også vælge en udgave i titanium, men så stiger prisen til $1.595 eller hele 10.400 kroner. Først omkring 1. kvartal 2018 ventes den at blive leveret til kunderne.

Seneste nyt om Apps & sociale medier