Zoom annoncerer gratis end-to-end-kryptering for alle

Efter sidste måneds udmelding om at kun betalende brugere kunne få E2EE, har virksomheden nu ombestemt sig og adresserer dermed bekymringerne om privatlivets fred. Beta starter juli.

Zoom annoncerer gratis end-to-end-kryptering for alle

Efter den hidtil usete stigning i popularitet under corona-pandemien blev Zoom pludselig genstand for sikkerhedseksperters kritiske røster og fik blandt andet kritik for at slække på privatlivets fred ved ikke at tilbyde ende-til-ende-kryptering. Virksomheden reagerede på dette ved at love at tilføje sikkerhedsfunktionen, men dog kun for betalende brugere. Efter en række dårlige medieomtaler grundet den beslutning har Zoom nu annonceret, at det vil tilbyde gratis End-to-end-kryptering (E2EE) til alle.

Zoom prøver at balancere deres forskellige interesser – mellem at sikre sig mod de såkaldte ”Zoom-attacks” samtidig med at de skal levere en sikker service til deres brugere, derfor har virksomheden nu besluttet at gøre E2EE til en valgfri funktion. 

Læs også: 5 gode og gratis apps til videoopkald

Zoom opkald bliver krypteret

For at aktivere den for første gang skal du bekræfte din identitet via en tekstbesked eller på andre måder for at forhindre spam-konti i at bruge E2EE. Virksomheden understregede også flere gange i forbindelse med deres offentliggørelse, at alle dens samtaler er beskyttet af AES 256 GCM-transportkryptering.

Zoom har uploadet det opdaterede E2EE-design til GitHub for at gøre det transparent og tilgængeligt for sikkerhedsforskere. Virksomheden planlægger at starte en “tidlig beta af E2EE-funktionen i juli 2020”, så der går lidt tid, inden det bliver tilgængeligt.

Læs også: Sådan laver du en stærk adgangskode