Zuckerberg vil forene Messenger, WhatsApp og Instagram

Brugerne på de tre Facebook-ejede apps, Messenger, WhatsApp og Instagram, skal kunne kommunikere på tværs af tjenesterne, mener Mark Zuckerberg.

Zuckerberg vil forene Messenger, WhatsApp og Instagram

Facebooks Messenger-tjeneste har omkring 1,3 milliarder aktive brugere, men det er ikke nok. Gennem årene har Mark Zuckerberg oprustet med købene af det sociale medie Instagram og tjenesten WhatsApp. Det giver 2,5 milliarder ekstra brugere ifølge Statista.

Zuckerberg stillede oprindeligt i udsigt, at de nye opkøb skulle forblive selvstændige firmaer og uafhængige apps, men nu vil Facebook-bossen alligevel forene dem.

Kilder fortæller ifølge The New York Times, at Mark Zuckerberg ønsker at få omdannet Facebook Messenger, WhatsApp og Instagrams bagvedliggende teknologier, så brugerne kan kommunikere med hinanden på tværs af tjenesterne – eller så de fungerer som én og samme service til at kommunikere over. Målet er, at ændringerne skal gennemføres enten i slutningen af i år eller i starten af 2020.

Læs også: Populære apps deler information om dig med Facebook

Ved Facebooks seneste regnskabspræsentation har han bekræftet, at der er noget om snakken. Han tilføjer dog også, at det nok ikke kommer til at ske før 2020 eller senere:

“Det er rigtigt tidligt i planlægningen af dette. Der er meget mere, som vi er nødt til at få styr på, før vi fører planerne ud i livet,” siger Mark Zuckerberg ifølge Mashable.

Alle tjenester bliver krypterede

Mark Zuckerberg skulle ifølge The New York Times have krævet, at alle tre tjenester får implementeret kryptering, så beskeder ikke kan aflures under afsendelse og modtagelse på tværs af Messenger, WhatsApp og Instagram. Netop dette forklarer han ved regnskabspræsentationen som en af de primære årsager til, at han ønsker at forene tjenesterne, fordi folk netop er begejstrede for krypterede beskeder i WhatsApp.

Facebook skulle i en udtalelse have oplyst, at firmaet ønsker at ”give den bedste messaging-oplevelse, vi kan; og folk vil have, at det skal gå hurtigt, være simpelt, pålideligt og privat”. Det lød også fra Facebook, at ”vi arbejder på at lave flere af vores beskedtjenester ende-til-ende-krypterede og overvejer måder at gøre det nemmere at få fat på venner og familie på tværs af netværk”.

Det stemmer overens med det, som kilden nu fortæller avisen. Zuckerberg er nemlig af den overbevisning, siger kilden, at alle Facebooks tjenester på sigt bliver bedre af, at de bliver integreret til at kunne snakke sammen. Håbet er angiveligt også, at det skal få de i alt 3,8 milliarder brugerne til at anvende Facebooks økosystem endnu mere, end de gør i dag.

Læs også: Facebook Messenger med nyt design på vej

Internt i Facebook skulle Mark Zuckerberg have luftet idéen over for medarbejdere i flere måneder, og særligt i slutningen af 2018 er der kommet mere alvor bag ordene, oplyser avisen.

Det har dog ført til visse stridigheder i virksomheden. Da planerne blev offentliggjort i december, røg fire WhatsApp-medarbejdere og selveste Zuckerberg angiveligt i totterne på hinanden. Men planerne står ikke desto mindre til at blive gennemført inden for det næste års tid.