ASUS Zenfone 8 Flip: Nyt flagskib med flipkamera

ASUS er klar med et nyt bud på en ny selfiekonge - nemlig Zenfone 8 Flip, som kan vende de tre bagkameraer, så de fungerer som frontkameraer. Se pris og tilgængelighed i Danmark.

ASUS Zenfone 8 Flip: Nyt flagskib med flipkamera

ASUS’ nye mini-flagskib Zenfone 8, som vi netop har testet, er akkompagneret af en andet nyt flagskib fra ASUS: Zenfone 8 Flip.

Som navnet antyder, er Zenfone 8 Flip ekviperet med et særligt kamera, der kan vende og dermed fungere både som bagkamera og frontkamera. Hvis du synes, det lyder bekendt, så er det, fordi ASUS har gjort netop dette før. Samme tilgang til mobilkameraet ses også i sidste års Zenfone 7 og Zenfone 7 Pro.

8 måneder efter lanceringen af sidste års flagskibe fortsætter ASUS altså nu med at tilbyde dette unikke kamerasetup i form af den nye Zenfone 8 Flip. Lad og kigge nærmere på det, der er hovedattraktionen i den nye Zenfone 8 Flip: Kameraet.

Læs også: De bedste kameratelefoner med hver deres styrker

Den ultimative selfiemobil

Zenfone 8 Flip har tre kameraer. Det primære kamera har en Sony IMX686-sensor på 64 megapixel – dog uden optisk billedstabilisering. Næste sensor er en 12 megapixel Sony IMX363 med ultravidvinkel, mens tredje sensor er en 8 megapixel telefotosensor fra OmniVision med 3x optisk zoom.

Den særlige kamerakonstruktion består af en motordrevet kameramodul på bagsiden, som kan vende, når du vil tage selfies. Dermed får du langt bedre billed- og videokvalitet til selfies og videomøder. Det motordrevne kamera giver også mulighed for at tage særlige vertikale panoramafotos, hvor modulet flytter sig i små trin og tager en række fotos ved hvert trin, som flettes dem sammen til et panoramafoto.

Ifølge ASUS er Zenfone 8 Flip også velegnet til vlogging, da du får automatisk fokusering på objekter, et vindfilter (støjreduktion) i videooptagelser og fokusering af mikrofonen i bestemte retninger i videooptagelser.

Ikke kun kameraet, men faktisk langt de fleste af specifikationerne på Zenfone 8 Flip, er identiske med sidste års Zenfone 7. Det samme gælder de tre kameraer, som er uændrede i forhold til Zenfone 7. Zenfone 8 Flip byder altså i høj grad på meget af det samme fra ASUS.

Nyeste Snapdragon 888-chip

En ting er dog ny i Zenfone 8 Flip: Processoren. ASUS har opgraderet mekanikken til Qualcomms nyeste ottekernede Snapdragon 888 5G. Dertil finder du enten 128 GB eller 256 GB lager – begge varianter med 8 GB RAM. Dog er det kun sidstnævnte variant, der ser ud til at komme til Danmark.

I forhold til søstermobilen Zenfone 8 har Zenfone 8 Flip en større Super AMOLED-skærm på 6,67 tommer mod de mere håndterbare 5,9 tommer i Zenfone 8. Opløsningen på HDR10+-skærmen er stadig 1.080 x 2.400 pixels. Til gengæld må du nøjes med forrige generations Gorilla Glass 6 og ’kun’ en opdateringshastighed på 90 Hz mod Gorilla Glass Victus og 120 Hz i Zenfone 8.

Zenfone 8 Flip har desuden et 5.000 mAh stort batteri, som kan oplades med en effekt på 30 watt. Softwaren er Android 11 og ASUS’ eget ZenUI 8-tilpasning, som introducerer blandt andet enhåndsbetjening og mørkt systemtema.

Læs også: Test af ASUS Zenfone 8 – Et kompakt kraftværk

 ASUS Zenfone 8 Flip: Pris i Danmark

ASUS Zenfone 8 Flip kan allerede nu forudbestilles og købes i Danmark. Det foregår pt. enten på ASUS’ egen webshop eller hos forhandlere som POWER, Elgiganten og Proshop.

Den danske pris på ASUS Zenfone 8 Flip er 6.299 kroner. Køber du flagskibet med flipkameraet inden 26. maj (eller så længe lager haves) på ASUS’ webshop, eller hos POWER med rabatkoden zenfone8dk, sparer du 400 kroner. Dermed får du telefonen for 5.899 kroner.

Det er varianten med 8 GB RAM og 265 GB lagerplads, som kan købes i Danmark. Den kan fås i farverne sort og hvid og vil blive leveret fra 14. maj 2021.

Se også: Find den bedste pris på ASUS Zenfone 8 Flip