Forsikringsselskab giver rabat på forsikring af elbiler

LB Forsikring giver nu rabat på bilforsikringen på de grønne biler. De gælder alle biler der har opnået 5 stjerner i Green NCAP test. Se her hvilke elbiler der lever op til dette.

Forsikringsselskab giver rabat på forsikring af elbiler

LB Forsikring vil skubbe på den grønne omstilling og gøre det mere fordelagtigt at vælge en klimavenlig bil. Det gør de ved at gøre det billigere at købe bilforsikring til biler, som har fået 5 stjerner i Green NCAP test.

Elbiler er som udgangspunkt dyrere at forsikre end benzin og dieselbiler. Det skyldes blandt andet, at elbiler involveret i 20 procent flere uheld end andre biler. Mange af uheldene er såkaldte ’hovsa-skader’, der opstår, når føreren bliver overrasket af elbilens hurtige acceleration og forulykker i parkeringskælderen eller i hækken.

Alligevel har LB Forsikring, Danmarks 3. største forsikringsselskab på privatmarkedet, valgt at indføre en rabat på klimavenlige biler.

Det er ingen hemmelighed, at elbiler af flere årsager er dyrere at forsikre. Derfor er det utraditionelt, at vi går den modsatte vej, og gør særligt klimavenlige biler billigere at forsikre. Det har vi valgt at gøre, fordi vi sammen med vores medlemmer, gerne vil skubbe på den grønne omstilling,” siger Steen Holse Andersen CCO i LB Forsikring

Konkret betyder det, at LB Forsikring nu giver 500 kr. i rabat på kaskoforsikringen på alle biltyper, der har fem stjerner i Green NCAP, som er en uvildig international standard, som også kendes fra sikkerhedsvurderinger.

Læs også: Nyheder om elbiler

Første forsikringsselskab til at give rabat på elbiler

LB Forsikring er det første forsikringsselskab i Danmark, der uddeler denne type klimarabat på biler:

”Det er lidt ukendt land for os at arbejde med denne type rabatter. Derfor har vi også valgt at bruge andre til at bedømme klimabelastningen på biler, mens vi beskæftiger os med det, vi ved noget om, nemlig bilforsikring,” forklarer Steen Holse Andersen.

Hos Dansk Elbil Alliance er man glad for tiltaget fra LB Forsikring.

”Vi hilser det meget velkommen at der på den her måde skabes ekstra incitamenter til at skifte fra fossil til elbiler. Det er klart at politikerne sidder med muligheden for at skrue på de helt store knapper, men man skal ikke undervurdererat det betyder noget for såvel nuværende, som kommende, elbilejere at deres valg positivt understøttes af andre aktører, der påvirker den samlede økonomi i at have elbil”, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance

Klimarabatten bliver allerede nu fratrukket prisen hos medlemmer med de biltyper, der opfylder kravene.

Læs også: De mest ventede elbiler i resten af 2020

Tre biler har 5 stjerner i Green NCAP test

Klimarabatten gives til biler, som har fået 5 stjerner i Green NCAP. På nuværende tidspunkt er det tre bilmodeller, der lever op til denne vurdering:

  • Nissan Leaf, 40 Kwh, N-Connecta, 4×2 Eletric Automatic
  • BMW i3, Electric 4×2 Automatic
  • Hyundai Ioniq Electric 4×2 Automatic

Rabatten er på 500 kr. på kaskodækningen og udløses automatisk på de udvalgte modeller, når man beregner en pris på hjemmesiderne i LB Forsikring.

Læs også: Nissan lancerer Ariya: coupé crossover med lang rækkevidde

Opfølgning af sagen

Vores redaktion har fulgt op på historien. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 15/7/2020 blev sagen bragt videre med en artikel om Nissan lancerer Ariya: coupé crossover med lang rækkevidde – Den videre historie om temaet finder du her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.