Guide: De mest ventede elbiler i resten af 2020

2020 har allerede budt på masser af spændende elbiler, men der er meget mere i vente. Resten af 2020 byder på elbiler fra Audi, Volvo, Volkswagen, BMW, Tesla og mange flere. Her er nogle af de mest ventede elbiler i resten af 2020.

Guide: De mest ventede elbiler i resten af 2020

Det sidste års tid har budt på masser af spændende og gode elbiler, og i resten af 2020, samt i starten af 2021, ser det bestemt ikke mindre interessant ud. Her er et overblik over nogle af de mest ventede elbiler i den nærmeste fremtid.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

Er du blevet fristet af at købe en elbil, så kommer der nemlig masser af spændende bud i de næste måneder. De store bilproducenter og pionerer på elbiler kommer nemlig med både små og store, billige og dyre elbiler, som er klar til at lette vores CO2 aftryk.

Læs også: Nyheder om elbiler

Her er nogle af de mest ventede elbiler.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron forventes sidst på året og bygger på samme MEB-platform som Volkswagens ID-biler. Størrelsesmæssigt minder den om en Q5 og låner designlinjer fra e-tron. Den kommer med dobbelt elmotor, firehjulstræk og lige over 300 hestekræfter.

Audi Q4 E-tron
Audi Q4 E-tron

Læs også: Kia elbil med superbils-præstationer og 800-volt opladning

BMW iX3

En elektrisk udgave af BMWs X3 SUV kan snart ses på vejene. Den kommer med en enkelt elektrisk motor og baghjulstræk. Modsat mange andre elbiler, så ligner BMW iX3 til forveksling X3 og er kun producentens anden elbil. Motoren yder på 282 hestekræfter samt et 80 kWh-batteri, som giver op til 450 kilometers rækkevidde (WLTP).

BMW iX3
BMW iX3

Cupra el-Born

Endnu en elbil, som benytter sig af Volkswagens MEB-platform er den spændende Cupra el-Born. Rent teknisk minder den meget om VWs ID-serie, men tilbyder en mere sporty og råt udseendende. Der er ikke mange informationer om den endnu, men der forventes 201 hestekræfter og en rækkevidde på omkring 500 km. Den forventes lanceret snart.

Cupra el-Born
Cupra el-Born

Polestar 2

Den første model af Volvos Polestar blev lanceret sidste år, men de er nu klar med den meget forbedrede Polestar 2, som faktisk kan bestilles allerede nu. Polestar 2 er en mellemstor bil med en rækkevidde på 470 kilometer (WLTP), fra 0-100 på under 5 sekunder og dybt integreret med Googles Automative. De har to elektriske motorer som yder over 400 hestekræfter og koster fra 425.000 kroner i Sverige. Der kommer senere hen en billigere udgave med en enkelt elektrisk motor.

Polestar 2
Polestar 2

Læs også: Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Tesla Model Y

Tesla Model Y deler platform og drivlinje med Model 3, men tilbyder mere plads med helt op til 7 voksne personer og 1,9 m3 bagageplads og er dermed oplagt til den store familie. Den har en dobbelt elmotor og klarer over 500 kilometers rækkevidde samt en acceleration fra 0-100 på under 4 sekunder.

Tesla Model Y
Tesla Model Y

Læs også: Tyske bilproducenter vil overhale Tesla

Tesla Roadster 2020

En ny udgave af den klassiske Roadster, som var baseret på Lotus Elise og bilproducentens første bil. Den nye model forventes i år og fremviser imponerende tal samt en pris der gør, at den ikke er noget for alle. Tesla Roadster 2020 tager 0-100 km/t på 2,1 sekunder, har en tophastighed på over 400 km/t samt en rækkevidde på 1000 kilometer. Prisen? Omkring 1,6 millioner kroner for den første udgave, også kaldet Founders Edition.

Tesla Roadster
Tesla Roadster 2020

Læs også: Se en Tesla blive holdbarhedstestet i kolde Alaska

Volkswagen ID.3

En af årets mest ventede elbiler er uden tvivl Volkswagens ID.3. Hatchbacken er designet bygget som en ren elbil, som i størrelse matcher den velkendte Golf. Den kommer med den nyudviklede MEB-platform og med en række forskellige funktioner og batteristørrelser. Priserne starter fra 324.995 kroner.

Læs også: Nu kommer VW ID.3 – her er de 7 modeller

VW ID.3
VW ID.3

Volvo XC40 Recharge

Volvo første rene elbil bliver XC40 Recharge, som forventes sidst i år. På grund af coronavirus kan den muligvis blive forsinket til næste år. Volvo XC40 Recharge deler hardware med Polestar  2 og får 402 hestekræfter fra to elektriske motorer og en rækkevidde på over 400 kilometer. På 40 minutter kan batteriet oplades til 80 procent med en hurtiglader. Heri finder man også Googles nye infotaintment infotainment system Automotive.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Volvo XC40 Recharge
Volvo XC40 Recharge

Læs også: Volvo giver interaktivt indtryk af indbygget Android Auto

Elbiler i starten af 2021

Der forventes også flere nye spændende elbiler i starten af 2021:

Fiat 500

Fiat 500 som elbil deler meget af designet med den nuværende benzindrevne model, men hardwaren er selvfølgelig meget anderledes. Den kommer med et 42 kWh-batteri, som giver over 300 kilometers rækkevidde (WLTP) og 117 hestekræfter.

Fiat 500 elbil La Prima
Fiat 500 elbilen kommer med Mode 3-kabel og Wallbox-ladestation til hjemmet.

Læs også: Elbilen Fiat 500 har hurtigopladning og Uconnect 5

Nissan Ariya

Nissan Ariya er en spændende coupé-crossover, som forventes lanceret i starten af 2021. Den kommer med to elektriske motorer og to-eller firehjulstræk og op til 87 kWh-batteri, som giver en rækkevidde på over 500 kilometer.

Nissan Ariya
Nissan Ariya

Læs også: Nissan lancerer Ariya: coupé crossover med lang rækkevidde

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq er endnu en bil baseret på MEB-platformen, og den kommer i fem udgaver, samt tre forskellige batteristørrelser. Den største model får et 82 kWh-batteri, som giver op til 500 kilometer rækkevidde og 204 hestekræfter. En 125 kW hurtiglader giver op til 80 procent batteri på 40 minutter.

Skoda Enyaq
Skoda Enyaq

Skal det være ekstra vildt…

Så kan man også overveje en Lotus Evija. Den kommer i kun 130 eksemplarer og tager 0-100 på under 3 sekunder, 0-300 på under 9 sekunder og har en tophastighed på over 320 km/t. Et depositum på Lotus Evija koster over 2 millioner og selve bilen forventes at koste omkring 17 millioner kroner plus afgifter. Batteriet er på 70 kWt og giver den en rækkevidde på 400 kilometer. Trykker man speederen i bund, så holder batteriet dog kun 7 minutter.

Fortsættelsen i sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen fulgte op på sagen. 4/8/2020 kom der flere nuancer om emnet med sagen Tyske bilproducenter vil overhale Tesla – Følg den videre udvikling her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Audi..