Galaxy Watch 4 får Wear OS og måler ikke blodsukker

En længe rygtet feature i Samsung Galaxy Watch 4 ventes alligevel ikke at komme. Flere rygter peger samtidig på, at Samsung skifter Tizen-styresystemet ud med Wear OS,

Galaxy Watch 4 får Wear OS og måler ikke blodsukker

Samsung arbejder på nye smartphones, som menes at få debut i løbet af dette kvartal.

Rygter har blandt andet gået på, at det skulle være muligt at måle ens blodsukker på en “non-invasiv” måde med det kommende Samsung Galaxy Watch 4. Det bliver dog alligevel ikke tilfældet. Det oplyser det sydkoreanske medie MT.

Muligheden for at måle blodsukker ventes at være særlig brugbar for diabetikere, som slipper for at skulle prikke et lille hul i fingeren for at måle blodsukker.

Læs også: Den er god nok: Wear OS-smartwatch på vej fra Samsung

Skifter Tizen ud med Wear OS fra Google

Siden 2014 har Samsung benyttet styresystemet Tizen til sine smartwatches, tv og udvalgte smartphones. Udvalget af apps på Samsungs ure har dog aldrig kunnet måle sig med Google og Apples smartwatches.

Som et velkendt udtryk siger, må man slutte sig til dem, man ikke kan slå. Netop dette vil angiveligt ske, når Samsung snart menes at skifte Tizen ud med Wear OS fra Google. Wear OS er Googles Android-baserede styresystem, som indtil 2018 gik under navnet Android Wear.

Wear OS har eksisteret som et styresystem til hovedsageligt smartwatches, men også andre wearables, siden 2014. Ligesom i Apple Watch er der i ure med Wear OS understøttelse af alle de gængse apps. Til gengæld er betaling via Google Pay en funktion, som Wear OS endnu ikke tillader i Danmark. Her må man som dansker ty til Apple Watch eller Garmins smartwatches, hvis man vil gennemføre betalinger gennem sit smartwatch.

Se også: Sammenlign priser på smartwatches

Google Wear OS i Samsungs næste smartwatch

Skiftet fra Tizen til Wear OS ventes at komme til at ske, når Galaxy Galaxy Watch 4 og Watch Active 4 lanceres. Begge ure menes at komme i to størrelser: Galaxy Watch 4 kommer i 42 og 46 millimeter, mens Galaxy Watch Active 4 kommer i 40 og 42 millimeter.

Det er desuden ikke første gang, at Samsung tager Googles smartwatch-styresystem i brug. Tilbage i 2013 introducerede Samsung sit første smartwatch, Samsung Gear, med Android. Året efter introducerede Samsung uret Gear Live, som var blandt de første med Android Wear. Samme år skrottede Samsung dog netop Android til fordel for Tizen – som altså nu ventes at blive erstattet af det styresystem, det hele begyndte med for Samsung.

Læs også: Mobilabonnementer med eSIM til smartwatch – her er de billigste

Mere nyt i sagen

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 6/5/2021 samlede vi op på historien og publicerede en artikel omkring Brug af telefonen inden sovetid forstyrrer din søvn – Læs videre her. Du finder seneste nyt her.