300.000 Nintendo-kontier hacket over hele verden

Den japanske spilproducent Nintendo har flere gange siden april fået besøg fra hackere på selskabets tjenester. Cyberkriminelle har hacket sig ind på 300.000 Nintendo-kontier.

300.000 Nintendo-kontier hacket over hele verden

Cyberkriminelle har hacket sig ind på 300.000 Nintendo-kontier og har fået adgang til personlige informationer, men ikke kreditkortoplysninger. 

Læs også: Nyheder om spillekonsoller

Nintendo har ad flere omgange haft besøg af ubudne gæster, hvor cyberkriminelle allerede tilbage i april havde held med få i omegnen af 160.000 konti kompromitteret. Siden er det lykkedes hackere at få adgang til omkring 140.000 konti.

Hackerne har ikke fået adgang til kreditkortoplysninger, men har haft held med at skaffe sig adgang til andre personlige informationer, såsom fødselsdage og e-mailadresser.

Læs også: Ny Nintendo Switch med sekundær skærm kan være på vej

Nintendo strammer op på sikkerheden

Nintendo har været ud at beklage hændelserne og skriver i en meddelelse: ”Vi undskylder inderligt for at skabe problemer og bekymringer blandt vores kunder”. Derudover lover selskabet, at de vil øge sikkerheden, så cyberkriminelle ikke igen får held med hacke sig vej ind til Nintendos brugere.

Hackerne havde fået adgang til id-oplysninger med tilknytning til konsollerne Wii U og Nintendo 3DS, hvorfra de er gået videre til Nintendo-konti, som kan bruges til indkøb på selskabets onlinebutik.
Nintendo oplyser, at svindelindkøb fra hackede konti kun udgør en brøkdel af deres samlede salg, og nævner derudover at ofrene loves kompensation for deres tab.

I sit seneste regnskabsår (2019/20) løftede Nintendo salget med syv procent til cirka 70 milliarder kroner. Flere succesfulde spillanceringer og en stor efterspørgsel efter selskabets egne spilkonsoller var med til at trække salget op.

Læs også: Nintendos nye pengemaskine er mobilen

Sagen er ikke slut

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 17/4/2020 tunede vi igen ind på emnet med nyheden om Ny Nintendo Switch med sekundær skærm kan være på vej – Den næste artikel om emnet finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet her.