De 5 bedste spil til Xbox One

Ud af de mere end 2.000 spil til Xbox One, har vi valgt 5, som vi synes er de bedste lige nu.

De 5 bedste spil til Xbox One

Der er gået intet mindre end 2.239 dage, siden Xbox One blev lanceret. Derfor har antallet af spil naturligvis også nået en betragtelig størrelse. Faktisk er hele 2.361 titler enten udgivet eller officielt planlagt til Microsofts spillekonsol. Spillene bliver naturligvis bedre med tiden, og selvom Ryse: Son of Rome var verdens måske smukkeste spil, da det blev lanceret sammen med konsollen, har det i dag ingen chance for at få en plads i vores top 5.

Læs også: De 5 bedste spil til PlayStation 4

Vores liste er dog ikke betinget af, hvor nye eller gamle titlerne er, men hvor mange timers underholdning de hver især byder på. Det bedste ved det hele er, at samtlige spil på vores liste kan spilles for mindre end 100 kroner – tilsammen!

1. Gears 5

Gears of War-serien er intet mindre end et mesterværk. De første fire titler i serien blev udviklet af Epic Games, som de fleste nok kender fra megasuccessen, Fortnite. Gears of War blev udgivet til Xbox 360, og blev umiddelbart en kæmpe succes fra starten.

Sidenhen er Epic Games skiftet ud med The Coalition, men spilserien nyder stadig enorm succes med de seneste to titler, der begge er udgivet til Xbox One. Senest blev Gears 5 udgivet, hvilket skete den 10. september 2019, og spillet fortsatte, hvor forgængeren slap. The Coalition holder sig trofast til den historie, der i sin tid blev startet af Epic Games, men formår samtidig at tilføje de forbedringer, som synes helt naturlige for spillet.

Udover spilseriens fænomenale multiplayerdel, har man krydret singleplayerdelen med en dragende historie – den slags hvor man lige skal spille et kapitel mere for at se, hvad der sker. Derudover er singleplayerdelen blevet det, man nok vil kalde ‘semi-open-world’. Det vil sige, at der er langt mere at udforske i Gears 5-verdenen, end bare at følge en lineær historie fra A til B, hvilket giver mange flere timers sjov.

En lille bonus er, at spillet understøtter ‘Play Anywhere’. Det betyder i al sin enkelthed, at har du købt spillet digitalt, så ejer du det både til Windows 10 og Xbox One.

Læs også: NVIDIAs nye gamingskærm har 360 Hz refresh rate

2. Forza Motorsport & Forza Horizon

Når man siger Xbox, bør man også sige Forza. Spilserien har fulgt Microsofts konsoller helt tilbage fra 2005, og bliver af de fleste set som Xbox modstykke til PlayStations Gran Turismo.

Forskellen på Forza Motorsport og Forza Horizon er simpel: Forza Motorsport er baneræs, hvor Forza Horizon er gaderæs. Der er selvfølgelig lidt flere aspekter, men det er ligesom den røde tråd i de to serier. Selvom der ikke er kommet et nyt Forza-spil siden Horizon 4 i 2018, så er det stadig blandt de bedste bilspil til konsollen. Tilbage i 2013 formåede Microsoft og Turn 10 endda at få daværende Top Gear-værter, James May, Richard Hammond og Jeremy Clarkson til at lave speek på Forza Motorsport 5 – hvilket muligvis er noget af det ypperste man, som bilentusiast, finder i et videospil.

Det seneste spil i rækken, Forza Horizon 4, er netop nu gratis med Xbox Game Pass Ultimate, og kan ligesom Gears 5 også spilles på PC.

Læs også: ASTRO lancerer nyt gamingheadset til PC, Xbox og PlayStation

3. Sea of Thieves

Måske det bedste multiplayerspil til Xbox One lige nu. Sea of Thieves er alt det du drømmer om i et online RPG. Derudover har det et super gennemført gameplay, der både byder på fordele og ulemper. Spillet er ikke et solospil, hvilket er den umiddelbare ulempe. Man er nødt til at være en gruppe for at klare skærene, da det simpelthen ikke er muligt at navigere sin skonnert rundt i de monsterfyldte farvande, i sin søgen efter skatter og rigdomme.

Hvis man derimod har et par venner at spille med, så er Sea of Thieves garant for mange timers underholdning, som spænder fra skattejagt henover store søslag mod andre spillere – og selvfølgelig faren for at ‘The Kraken’ kommer op fra dybet og trækker skib og besætning med sig.

Som de to foregående, er også Sea of thieves gratis med Game Pass Ultimate – og ja, som I sikkert har gættet, så kan det også spilles på både Xbox One og Windows 10.

Læs også: Test: ROCCAT Kain 120 AIMO – Let gamingmus i mellemklassen

4. The Outer Worlds

Kan du lide spil som Bioshock og Fallout? Så er The Outer Worlds muligvis helt perfekt. Spillet forgår langt ude i det store verdensrum, i en alternativ fremtid, hvor menneskeheden har koloniseret fremmede planeter med svingende resultater.

The Outer Worlds former sig efter spillerens handlinger, der i sidste ende diktere historiens udfald og længden på spillet. Med muligheden for at dræbe alle NPC’er – de ikke spilbare karakterer – har man også muligheden for at gennemføre spillet på en lille time, omend det måske ikke er så skægt i længden. Hvis man derimod er til rollespil og nyder at bruge sin tid på at udforske, udvikle og forme sin spiloplevelse, så er The Outer Worlds fantastisk.

Også dette spil er tilgængelig med Game Pass Ultimate, og The Outer Worlds kan også spilles på PC.

Læs også: Test: ROCCAT Khan AIMO – Alsidigt gamingheadset

5. Rocket League

Rocket League er efterfølgeren til ‘Supersonic Acrobatic Rocket-Poweret Battle-Cars’ – google det, hvis I ikke tror på mig. Spillet er et perfekt eksempel på, hvordan et simpelt gameplay kan udgøre et af historiens mest underholdende spil. Rocket League er noget så ligegyldigt, som fodbold med biler… Men hold nu k**t, hvor det bare fungerer.

Man er to hold af 2-4 spillere, der har det simple mål, at føre en overdimensioneret bold ind i modstanderens mål. Samtidig har modstandere mulighed for at smadre en, der er mulighed for en masse ‘boost’, og tyngdekraften er lidt sin egen. Alle de ingredienser udgør et underholdende kaos, der hurtigt kan stjæle flere timer af din tid. Og så kan det spilles ‘split screen’.

Som alle andre spil på min liste, er Rocket League gratis med Xbox Game Pass Ultimate lige nu – dog kun til Xbox One. Spillet understøtter desuden cross platform play, hvilket betyder, at du kan spille med eller mod dine venner, selvom de måtte sidde på en PlayStation eller PC.

Læs også: Test: ASUS ROG Phone II – Mere gaming end smartphone

Bonus spil: The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt oplever en mindre renæssance for tiden, med Netflix-serien, som er baseret på samme bogserie som spillene. The Witcher 3 er dog til dato et af de bedste fantasy-RPG-spil nogensinde, og der er bestemt ingen grund til ikke at spille det. Med over 50 timer i selve historien og mange flere timer i sidemissioner, er der mere end nok at give sig til. Derudover byder de to DLC’er, Hearts of Stone og Blood and Wine, på endnu flere timers historie.

Man spiller selvfølgelig som Geralt of Rivia, Witcheren som folk enten frygter eller forguder. Spillets primære historie centrerer sig om Geralt og Yennefers forsøg på at finde Cirilla, som nu er en ung kvinde(og ikke et barn som i serien). Som Geralt er opgaven at tilegne sig information om Cirillas gøren og laden, men den information har selvfølgelig sin pris, hvilket tvinger Geralt ud i ‘Witcher business’.

Læs også: LGs nyeste OLED-TV bliver bedre til gaming

Har man ikke spillet nogen af de to foregående The Witcher-spil, er det intet problem – udviklerne har sørget for en meget spiselig overgang med en fin forhistorie. Hvis man har set Netflix-serien vil man dog hurtigt genkende de fleste figurer, og føle kendskab til baggrundshistorien fra start.

Ligesom med de 5 spil på listen, er The Witcher 3: Wild Hunt lige nu gratis med Xbox Game Pass Ultimate, hvilket betyder, at samtlige spil på listen kan spilles for 99 kroner om måneden. Lige nu er der faktisk tilbud, så nye abonnenter får første måneds Game Pass Ultimate til 10 kroner.