Designet på Sony PlayStation VR2 afsløret

Sony PlayStation VR2 kommer tættere og tættere på en lancering - nu har Sony afsløret designet på det nye VR-headset til gaming.

Designet på Sony PlayStation VR2 afsløret

Sony har endelig afsløret designet på næste generation af PlayStation VR2-headsettet. Det sker efter de annoncerede det i februar 2021, viste controllerne frem i marts samme år og bekræftede, at det ville blive kaldt PlayStation VR2 i januar her i 2022.

Kommer med flere forbedringer

Det nye design har et lignende sort/hvidt farveskema som PlayStation 5 (virksomheden siger, at de to produkter er designet med hinanden i tankerne), og mens det har det samme brede design som det oprindelige PS VR, bringer den nye model også et par forbedringer, herunder en indstillingsskive til justering af linsen, et nyt design af ventilationsåbninger og en lille reduktion i vægt.

Yujin Morisawa, Senior Art Director hos Sony, forklarer, at et af de områder, han først ville fokusere på, var at skabe en ventilation i headsettet, så luften kunne komme ud, ligesom ventilerne på PS5-konsollen. “Jeg arbejdede på mange designkoncepter for at opnå dette, og i det endelige design kan du se, at der er et lille rum mellem den øverste og forreste overflade af kikkerten, som indeholder den integrerede ventilation”.

Det er over fem år siden, at det originale PSVR udkom, og det er helt klart på tide med en opgradering. Selvom du kan bruge det med PS5, skal du bruge en særlig adapter.

Headsettet understøtter haptisk feedback, eye tracking, 4K HDR, 90/120 Hz billedfrekvens og et synsfelt på 110 grader. Det kan tilsluttes PS5 med et enkelt USB-C-kabel.

Se også: HTC Vive Flow: VR headset til telefoner

Bliver styringen bedre?

Med det oprindelige PSVR kunne du kun bruge det direkte foran din PS4 og interagere med virtuelle verdener med et par stave, der er langt fra den styring, du får med moderne controllere, eller de virtuelle hænder med individuelle fingre, du kan få med en Valve Index-controller i dag.

PSVR’s sporingssystem med et enkelt kamera betød også, at det var risikabelt at vende kroppen helt væk fra tv’et, da det ellers kunne miste sporet af dine hænder. Det bliver spændende at opleve, hvordan styringen bliver med det nye PS VR2.

Sony har allerede annonceret et spil udviklet specifikt til PS VR2, nemlig Horizon Call of the Mountain, som ifølge selskabet vil åbne dørene for spillere til at gå dybere ind i Horizon-verdenen.

Se også: Test af VR headset

Pris og lancering

Prisen eller udgivelsesdatoen er der intet nyt om, selvom Sony formentlig snart vil have mere at dele om emnet. I dag koster PlayStation VR fra 2.400 kroner.

Find priser på Sony PS VR her.

Opfølgning på artiklen

Næste interessante artikel i sagen. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. Efterfølgende d. 15/2/2022 publicerede vi en artikel der belyste emnet Forsikringssager relateret til VR stiger voldsomt – Læs den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..