Microsoft på vej med enhed til Xbox-spilstreaming

Microsoft arbejder angiveligt på en Chromecast-lignende enhed til TV'et, der kan streame Xbox-spil fra Game Pass direkte fra skyen.

Microsoft på vej med enhed til Xbox-spilstreaming

Med Game Pass Ultimate er Microsofts spilbibliotek på Xbox blevet tilgængelig på mange nye enheder. Det kunne dog tyde på, at Microsoft ikke stopper der, og har planer om en Google Stadia-lignende løsning. Der skulle nemlig være en smart lille enhed på vej, der tilsluttes et TV og streame Xbox-spil og indhold fra videostreaming-apps.

Læs også: Microsoft Xbox Cloud Gaming bliver bedre på iOS

Streaming af Xbox-spil til TV

Microsofts administrerende direktør for spil, Phil Spencer, har tidligere fortalt, at det ville blive muligt, at streame Xbox-spil til TV, men vi har endnu ikke set nogle bud på dette fra virksomheden. Men under udviklingen skulle være en Chromecast-lignende streamingenhed samt en app til smart-TV, der kan streame spil fra Xbox-biblioteket direkte.

I en ny rapport fra Venture Beat står der, at “Microsoft planlægger at lancere en Xbox cloud-gaming streaming-enhed”, som skal udgives inden for de næste 12 måneder. Forsinkelserne skyldes sandsynligvis udfordringer i forsyningskæden som følge af store forstyrrelser i Ukraine på grund af invasionen og i Kina på grund af Covid-19-nedlukninger.

Til spil, film og tv

Det formodes, at en sådan enhed vil ligne enten en Amazon Fire TV Stick, Google Chromecast eller en Roku. Enheden ville give mulighed for at streame fra film- og tv-apps, men også give adgang til streaming af spil fra Xbox Game Pass Ultimate.

Det forlyder også, at Microsoft og Samsung arbejder tæt sammen om at udvikle denne streaming-app, så Samsung Smart TV-ejere ikke engang behøver at købe en dedikeret enhed til dette formål. Denne skulle også blive lanceret inden for de næste 12 måneder.

Læs også: Her er PlayStation-konkurrenten til Xbox Game Pass