Nintendo Switch 2 kommer inden marts 2025

Nintendos præsident afslører, at der ikke kommer noget nyt om Switch 2 ved en snarlig event, men at spillekonsollen kommer i det indeværende regnskabsår.

Nintendo Switch 2 kommer inden marts 2025

Afsløringen af den næste Switch-model kommer til at ske en gang ”inden for dette regnskabsår” – altså inden marts 2025. Det har Nintendos præsident, Shuntaro Furukawa, afsløret i et indlæg på X.

Tidligere har vi hørt, at den næste generation af Switch skulle komme i 2024, men ifølge den senest udmeldte tidsramme kan det altså også blive i begyndelsen af 2025.

Se også: Nintendo Switch 2 får kæmpe boost takket være Samsung

Intet nyt om Nintendo Switch 2 ved event i juni

Samtidig meddeler Nintendo, at man ikke har noget at fortælle om Switch 2, som den kommende spillekonsol ventes at komme til at hedde, ved det kommende Nintendo Direct-event i juni. Det betyder, at vi ikke får nogen information om den før tidligst en gang i løbet af andet halvår 2024.

”Det vil være mere end ni år siden, vi annoncerede, at Nintendo Switch eksisterede, tilbage i marts 2025. Vi afholder et Nintendo Direct nu i juni, der har med softwarelineuppen til Nintendo Switch for anden halvdel af 2024 at gøre, men vær venligst opmærksom på, at vi ikke kommer til at nævne noget om Nintendo Switch-arvtageren ved den præsentation,” ,” oplyser Shuntaro Furukawa.

Utålmodige Nintendo Switch-fans må altså væbne sig med tålmodighed for mere nyt om den kommende spillekonsol.

Salget af Nintendo Switch faldet

Nintendo har også offentliggjort sin regnskab for årets første kvartal, der både havde godt og dårligt nyt at byde på. Nintendo havde i forvejen opjusteret sin salgsprognose for Switch til 15,5 millioner enheder i løbet af hele regnskabsåret, men det gik faktisk endnu bedre med et salg på 15,7 millioner solgte Nintendo Switch i regnskabsåret frem til marts 2024.

Det er dog stadig et fald sammenlignet med året forinden, hvor salget lå på 17,97 millioner eksemplarer af Switch.

I regnskabsåret frem til marts 2025 forventer Nintendo et fald i salget til 13,5 millioner enheder – noget, som ventes at betyde et fald i nettoomsætning på 19,3 procent og et fald i driftsoverskuddet på 24,4 procent.

Taget i betragtning at Nintendo Switch kom til salg for mere end syv år siden, må Nintendo siges at have gjort et godt stykke arbejde med at holde gang i salget. Det skyldes blandt andet spil, der kom sidste år, såsom The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom og Super Mario Bros. Wonder.

Nu hvor Nintendo har givet os en tidsramme for lanceringen af Nintendo Switch 2, er det helt naturligt, at interessen for at købe den nuværende model vil falde. Formentlig håber Nintendo, at flere af de kommende titler som Paper Mario (23. maj) og Luigi’s Mansion 2 (27. juni) vil hjælpe med at holde salget oppe.

Se også: Nyheder om gaming og spillekonsoller