Nintendo Switch sælger bedre end PS5 og Xbox

Nintendo Switch er pt. den bedstsælgende spilkonsol og trumfer Playstation 5 og Xbox - hybrid-setuppet giver stadig pote fem år efter lanceringen.

Nintendo Switch sælger bedre end PS5 og Xbox

Nintendos Switch hybrid er den bedstsælgende konsol i februar måned og slår dermed konkurrenter som PlayStation 5, Xbox Series S og X med flere. Nintendo-konsollen slår også den nye konkurrent Valve Steam Deck, der på samme måde er en hybridenhed med fokus på gaming og består af en transportabel hoveddel.

Mest populære spilkonsol

NDP Group og Video Game Industry Advisor, Mat Piscatella, lagde en tråd ud på Twitter med de seneste observationer af markedet for gaminghardware. Her kåres Nintendo Switch som den konsol, der har solgt bedst i februar og klaret sig bedre end konsollerne fra Sony, Microsoft, Valve og andre producenter i industrien.

I januar var det PlayStation 5, der solgte bedst blandt gamingkonsollerne på markedet, mens Xbox indtog andenpladsen og Switch lå nummer tre. Nu er billedet ændret, og tallene for februar viser, at Switch-konsollen både har solgt flest enheder og tjent flest penge den måned.

Selvom Nintendo Switch er fem år gammel, sælger konsollen stadig godt og slår konkurrenter, der i modsætning til Switchens hybridsetup giver mulighed for at spille ved et bord.

Alle ramt af manglen på chipset

Der er dog mange ting, konsollerne på markedet har til fælles. Noget af det vigtigste, de har til fælles, har ikke at gøre med, at de fleste kommer fra store producenter.

I stedet handler det om, at de alle er ramt af den mangel på chips, der påvirker hele det globale marked for nuværende. Det har stor betydning for, hvilke konsoller det er muligt for kunderne at købe på forskellige tidspunkter. I februar lader det dog ikke til at have påvirket Nintendo Switch med tanke på de fleste salgstal.

Det er vigtigt at tænke på, at også andre faktorer spiller ind. Nintendo Switch har ikke så mange direkte konkurrenter. Valve Steam Deck kom på markedet 25. februar, og der gælder de enheder, der er bestilt på forhånd. Den er endnu ikke at finde på hylderne for dem, der ikke bestilte tidligere.

Se også: Test af B&Os gaming headset

Switch på TV og på farten er unik oplevelse

Både PlayStation5 og Xbox Series S og X har haft det svært de to år, de har været på markedet. Det skyldes manglen på chips. Nintendo Switch har derimod holdt fanen højt siden 2017 og med den får brugerne en konsol, som de kan koble til TV’et for at spille og som de kan spille på på farten.

Det gør det til en unik oplevelse for mange.

Se også: Find bedste pris på Nintendo Switch her

Mere nyt om emnet

Der er kommet nyt til historien. Steen Jørgensen fortsatte historien. 10/3/2022 bragte vi artiklen Qualcomm klar med 2 mio. dollars i præmie til mobil esport – Artiklen kan læses her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..