PlayStation 5 Pro er på vej til jul

Du kan formentlig tilføje en ny PlayStation 5 Pro-spillekonsol til din ønskeseddel i år, for ifølge nye oplysninger bliver den klar til julesalget.

PlayStation 5 Pro er på vej til jul

På en YouTube-kanal kaldet Moore’s Law is Dead blev specifikationer på den kommende PlayStation 5 for nylig lækket. Ifølge Insider Gaming stammer de PS5 Pro-detaljer fra dokumentation, som Sony selv for nylig har sendt ud til tredjepartsudviklere. Med andre ord skulle der være hold i oplysningerne.

Læs også: Nyt rygte: Nintendo Switch 2 kommer i marts 2025

Får markant bedre ydeevne

Man skal selvfølgelig tage oplysningerne med et gran salt, men netop Tom Henderson har en ret god historik, når det kommer til lækager. I 2022 rapporterede han, at Sony arbejdede på en “ægte professionel controller” til PS5. Det var to måneder, før DualSense Edge officielt blev annonceret.

Han afslørede også, at Sony var klar til at udgive en version af konsollen med et aftageligt diskdrev et helt år før, Sony introducerede den mindre og lettere PlayStation 5 Slim-model.

Baseret på de oplysninger, der er lækket om PlayStation 5 Pro indtil videre, vil den tilbyde forbedret opdateringshastighed ved 4K-opløsning samt en “performance mode” i 8K-opløsning. Den forventes også at kunne gengive spil op til 45 procent hurtigere og have ray tracing-funktioner, der er to til tre gange hurtigere.

Desuden viser Moore’s Law is Dead i videoen, at den vil have en GPU med 67 teraflops ydeevne, hvilket indikerer hurtigere hastigheder og bedre grafik generelt.

Tom Henderson siger, at Sony satser på at udgive PS5 Pro op til julesalget – sandsynligvis for at drage fordel af det øgede salg på det tidspunkt. Det kan dog stadig ændre sig, afhængigt af om Sony føler, at der ikke har været nok udgivelser af førstepartstitler i år.

Salgstallene for PlayStation 5 er dalende

Sony har selv bekræftet, at vi nærmer os afslutningen på PlayStation 5’s livscyklus. Samtidig kunne Sony afsløre, at salgstallene er faldende for PlayStation 5.

PlayStation 5 har haft en noget turbulent tilværelse, da mangel på komponenter gjorde den tæt på fuldstændig umulig at få fat på, da den først udkom i november 2020. Et tidspunkt, hvor store dele af verden var lagt ned af coronavirus.

Det bliver derfor interessant at se, hvordan en kommende Pro model vil lægge fra land, da der ikke længere er mangel på komponenter.

Læs også: Spiludvikler: Apples Arcade-spilunivers er ved at rådne op