Spiludvikler: Apples Arcade-spilunivers er ved at rådne op

Visse spiludviklere er utilfredse med Apple Arcade og udtrykker bekymring for abonnementstjenestens fremtid, det kan man læse i en ny artikel.

Spiludvikler: Apples Arcade-spilunivers er ved at rådne op

Kilder, der har talt med mediet mobilgamer.biz, beskriver en ”lugt af død” omkring Apple Arcade – selskabets abonnementstjeneste for spil. Det bunder i forskellen i selskabets investeringer i tv og musik og den interesse, som Apple udviser for spil.

”I toppen af selskabet er der nødt til at være en passion og respekt for spil, og det er der bare ikke,” siger en spiludvikler og tilføjer:

”Det hele afhænger af, hvor meget interesse der er fra dem i toppen, og jeg tror ikke, at de virkelig værdsætter Arcade eller investerer på samme måde, som du ser dem gøre i musik eller tv.”

Læs også: Google udfordrer Apples Arcade-spiltjeneste

Mange spilstudier afhænger af Apple Arcade

Til at begynde med pralede tjenesten af generøs betaling til spiludviklerne på forhånd. De fleste spil, der blev lanceret i Apple Arcade i løbet af tjenestens første år, tjente tilsyneladende godt med penge ind til udviklerne og var en livline for flere spilstudier.

”Trods sine fejl og mangler er vi meget meget glade for, at Arcade eksisterer. Den har gjort topklassespil levedygtige på mobilen,” siger chefen for et spilstudie og forklarer, at deres studie ikke ville kunne eksistere uden Apples støtte.

Læs også: Ingen elbil fra Apple – Elon Musk håner Apple

Faldende udbetaler fra Apple gennem årene

I artiklen påstås det, at udbetalingerne fra Apple Arcade til spiludviklerne er faldet siden oktober 2020. Både forhåndsbetalingerne og bonuspuljen per spil er mindsket, og Apple er tilbageholdende om, hvordan de beløb, der udbetales, beregnes.

”De (Apple, red.) har en uigennemsigtig udregning, som de kalder en kvalifikationssession, og betalingerne fra bonuspuljen er baseret på den,” fortæller en kilde og tilføjer:

”Men ingen ved, hvad en kvalifikationssession egentlig er. Det har noget at gøre med, om spillet er lanceret, hvor lang tid spilleren spillede, og hvor ofte de vendte tilbage. Men det er ret ubegribeligt, faktisk.”

Kilden kritiserer også, at App Store Greats, som er eksisterende populære spil i App Store, hvor køb i spillene og reklamer er fjernet, ikke er berettiget til forhåndsbetalinger. De kan derimod derimod modtage penge fra bonuspuljen. Det betyder ifølge spiludvikleren, at spil med en kortere historie og indie-titler tjener færre penge end spil, der lever videre i længere tid.

Læs også: EU vil undersøge Apple igen, igen