PlayStation-fans er de mest loyale, viser undersøgelse

Sonys PlayStation har de klart mest loyale fans, mens Xbox overrasker med flere loyale fans end Nintendo.

PlayStation-fans er de mest loyale, viser undersøgelse

Resultaterne af en ny undersøgelse er lige blevet offentliggjort og her kan vi læse, at PlayStation-fans er de mest loyale. Herefter kommer fans af Xbox, Nintendo og PC.

PlayStation har de mest loyale fans

Det er Best SEO Companies, der står bag undersøgelsen og her kom de frem til, at 40,7 procent af PlayStation-fansene er loyale overfor Sonys konsol. Det er noget højere end Xbox’ 32 procent og Nintendos 30,4 procent.

På fjerdepladsen ligger ”gaming PC” med 14,7 procent, mens ”gaming laptop” ligger på 8,6 procent, HTC Vive på 3,6 procent og Oculus Rift på 3,3 procent på de efterfølgende pladser.

Undersøgelsen viser desuden, at af de personer, der allerede ejer et gaming-system, har 33 procent af dem tænkt sig at købe en PS5, mens kun 25 procent har en Xbox Series X på ønskelisten.

8 procent af deltagerne har tænkt sig at købe begge konsoller.

Læs også: Playstation 5: Lanceringsdato, pris og salgstart afsløret

Overraskende at Xbox ligger foran Nintendo

Det er ikke den mest omfattende undersøgelse – kun 1008 personer har deltaget, men det giver os alligevel et billede og det er ikke et overraskende et af slagsen. PlayStation er det største mærke, når det kommer til spilkonsoller, så det er ikke så besynderligt, at det system også har de mest loyale tilhængere.

Mere overraskende er det, at Xbox ligger foran Nintendo. Nintendo har faktisk været med på banen i længere tid end både PlayStation og Xbox.

Læs også: Test af fire PlayStation-controllere

Sådan foregik undersøgelse

Undersøgelsen foregik på den måde, at alle deltagere blev spurgt til hvilket mærke, de selv følte sig mest loyale overfor, når de skal købe udstyr i hver kategori. Som værktøj brugte man Amazons Mechanical Turk. Af deltagerne var 225 baby boomers, 300 fra Generation X, 328 millennials og 150 fra Genaration Z.

65 procent af de adspurgte svarer interessant nok i undersøgelsen, at de får mere tiltro til de mærker, der ligge øverst i resultatlisten ved en Google-søgning. Det gælder især Generation Z, hvor tallet var hele 77 procent.

Læs også: De 5 bedste spil til PlayStation 4