Producenten af gamingtilbehør Razer på vej med en smartphone

Den amerikanske producent af gamingtilbehør Razer arbejder ifølge nye oplysninger på en smartphone efter opkøbet af Nextbit.

Producenten af gamingtilbehør Razer på vej med en smartphone

Normalt forbindes firmaet Razer kun med gamingtilbehør til computere – gerne helt sorte produkter med detaljer i en skriggrøn farve. Snart kan Razer dog også kalde sig smartphoneproducent.

Finansavisen Bloomberg erfarer i hvert fald, at Razer er ved at forberede et indtog på smartphonemarkedet – og det bliver med Hong Kong som vej dertil, som er et kæmpe marked for gamingprodukter.

Derfor vil Razer lade sig børsnotere i netop Hong Kong for at få finansieret indtoget på smartphonemarkedet. Børsnoteringen vurderes nemlig at kunne indbringe helt op til 32 milliarder kroner i finansiering til initiativet.

Læs også: Firmaet bag cloud-telefonen Nextbit Robin opkøbt af Razer

På nuværende tidspunkt er der ingen detaljer om, hvordan telefonen kommer til at se ud eller hvilke specifikationer den vil gemme på. Den vil dog, ikke overraskende, være rettet mod ”hardcore gamere,” lyder det ifølge kilder.

Opkøbte smartphoneproducent for et halvt år siden

At Razer bevæger sig ind på smartphonemarkedet, er ikke så mærkeligt med tanke på, at firmaet tilbage i januar måned opkøbte smartphoneproducenten Nextbit, som stod bag en cloud-smartphone med Android. Firmaerne oplyste dog ved overtagelsen, at Nextbit vil fortsætte som selvstændig smartphoneproducent, men Nextbit har ikke givet lyd fra sig siden da. Det vil altså være ganske nærliggende, at Razer gør brug af opkøbet af Nextbit.

Læs også: 3 Group indgår samarbejde med gaming-giganten Razer

Razers interesse i smartphonemarkedet styrkes af, at firmaet for to måneder siden indgik et samarbejde med telekoncernen 3 Group. Derfor sælger 3, også i Danmark, nu Razers produkter på dets hjemmeside og i enkelte butikker. Der er tale om et såkaldt co-branding-samarbejde, hvor begge parter får udbytte af samarbejdet. Det vil derfor være nærliggende, hvis 3 Group i så fald giver Razer en hjælpende hånd med at promovere en eventuel Razer-smartphone, da 3 også opererer i netop Hong Kong.

En dansk lancering af en Razer-smartphone er måske ikke lige inden for rækkevidde, men det vil i hvert fald ikke være usandsynligt, at producenten af gamingtilbehør er klar med et endeligt produkt en gang i 2018.