Rygte: Sony vil lave super-Playstation 4 med 4K-kræfter

En ny PlayStation vil kunne trække både Virtual Reality og 4K, lyder det fra amerikanske Wall Street Journal.

Rygte: Sony vil lave super-Playstation 4 med 4K-kræfter

4K-fjernsyn og Virtual Reality vil blive hede salgsemner i 2016. I VR-feltet er både Sony, Oculus og HTC klar med løsninger der alle vil debutere i løbet af året.

Begge teknologier forudsætter dog at hardwaren kan følge med, 4K er en udfrodring qua den firedoblede opløsning i forhold til Full HD, og VR kræver høje opdateringshastigheder for at undgå søsyge og gener under spil.

Som et svar på det behov, planlægger Sony, ifølge the Wall Street Journal, at udgive en kraftigere variant af deres PlayStation 4 konsol- en udgave med muskler nok til at klare både 4K og VR.

Læs også: Sonys PlayStation VR-headset kommer til Danmark i oktober

Kommer til efteråret

Hvornår den nye PlayStation er ikke nærmere bestemt, men WSJ-kilderne peger på en lancering forud for den planlagte lancering af PlayStation VR i oktober.

Avisens udmelding styrker verserende rygter om en mulig PlayStation 4.5, men som med alle rygter skal disse spises med et gran salt.

Hos konsolkonkurrenten Microsoft rygtes der også om en mulig opdatering til Xbox One. I begyndelsen af marts varslede Xbox-chef Phil Spencer om en fremtid med modulær Xbox hardware, hvor brugere selv kan opgradere deres konsoller efter behov.

Se også: Nu er DR-streaming klar til PlayStation 3 og 4

Sagens videre forløb

Historiens videre forløb. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 16/3/2016 kørte vi en artikel der omhandler Sonys PlayStation VR-headset kommer til Danmark i oktober – Den videre beretning kan læses her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..