Snart understøtter Android-telefoner PS5-controlleren fuldt ud

Android-telefoner understøtter allerede DualSense-controlleren til PS5, men inden længe understøtter de også de mere avancerede funktioner.

Snart understøtter Android-telefoner PS5-controlleren fuldt ud

DualSense-controlleren er en af de bedste ting ved PlayStation 5-konsollen, hvis du spørger mig. Ergonomien, byggekvaliteten, designet og ikke mindst de nye funktioner, med den avancerede vibrator og adaptive triggers. Lige bortset fra batteritiden, så er dette en genial controller. Indtil videre har DualSense-controlleren virket fint med Android-telefoner, men de har ikke kunnet udnytte de nye funktioner controlleren indeholder – det bliver der nu lavet om på.

Nye kernel-drivere er så småt på vej ud til Android-telefoner, som giver fuld support for Sonys Dualsense-controller. Kernel-driveren giver understøttelse af alle funktioner i controlleren, også LED-lys, bevægelsessensorer, touchpad, batteriniveau. De første telefoner, der får understøttelse af DualSense er dem med Snapdragon 888-chipset. Er du ikke klar over det, så er Snapdragon 888 nyeste og hurtigste chipset til Android-telefoner. Så det er, kort sagt, alle de nyeste topmodeller, lanceret i 2021.

Læs også: De bedste priser på de bedste Android

DualSense-controlleren er en game-changer

Har du ikke haft fornøjelsen af at prøve en PlayStation 5 endnu (det er der desværre ikke mange der har, selvom den blev udgivet sidste år. Og de skal heller ikke regne med at kunne købe en PS5 snart), så har du heller ikke prøvet den nye controller. PlayStation 5 kommer med mange nyheder, heriblandt langt bedre ydelse, software, nyt design og meget andet. Men controlleren er også helt nye. Med et helt nyt design, så føles den meget anderledes end DualShock 4. Men vigtigere end det, så kommer den med funktioner, som giver spillene, der understøtter dem, en helt ny oplevelse. Vibratormotoren er så god, at man kan fornemme, hvilke typer overflade man går på. De nye adaptive triggers giver en indlevende følelse af at trække på aftrækkeren på et gevær eller at spænde et flitsbue. Og der er utallige måder udviklere af spil kan implementere dette på i spillene.

Sjovt nok understøtter DualSense-controlleren nu både iPhone, Android, PC, men ikke Sonys egen PlayStation 4-konsol.

Se også: Vælg det rigtige bredbånd til streaming af spil, film og tv

Temaets videre forløb

Tematikken slutter ikke her. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 27/5/2021 tunede vi igen ind på emnet med en vinkel omkring I næste måned begynder Sony at tjene penge på PS5 – Følg den videre histore her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Playstation..