Sony fremviser VR-controllere til PlayStation 5

For første gang fremviser Sony de nye VR-controllere til PlayStation 5, som byder på nyt design og funktioner.

Sony fremviser VR-controllere til PlayStation 5

Sony fremviser nu for første gang en del af deres nye VR-sæt til PlayStation 5. De nye kugleformede VR-controllere kommer med meget anderledes design og nye funktioner. Der bliver lagt an til gedign virtual reality oplevelse på PlayStation 5.

Sony har allerede delt spændende informationer om deres VR-headset til PlayStation 5, men det er først nu vi ser det første stykke hardware. Og der er her tale om et design, som er langt fra de nuværende PlayStation Move-controllere og tættere på andre VR-controllere på markedet.

Læs også: De 5 bedste headsets til PlayStation 5

PS5 VR-controllere får adaptive aftrækkere

Ligesom vi kender det fra DualSense-controlleren til PS5, kommer også de nye VR-controllere med adaptive aftrækkere. Kort forklaret, så yder de en modstand, tilpasset af den enkelte spiludvikler, som giver en mere indlevende oplevelse. Her kan man fx føle at man spænder en flitsbue.

Derudover har den nye controller også haptisk feedback og berøringsområder til fingrene, hvilket gør det let at navigere med fingerbevægelser.

“Vores hold har samarbejdet om at bygge vores nye VR-controller fra bunden med det mål at tage et kæmpe spring fra nuværende generation af VR-spil, ”siger Hideaki Nishino, leder af platform planlægning og styring hos PlayStation.

“Prototyper af vores nye VR-controller vil snart være i hænderne på udviklere, og vi kan ikke vente med at se, hvilke ideer de kommer med, og hvordan controlleren hjælper med at bringe deres ideer til live!”, slutter Nishino.

Se også: Test af gadgets, headsets og tilbehør

Nu mangler vi at se det nye headset

Nu har vi set det første stykke hardware til PS5 VR-sættet, men vi mangler stadig at se selve headsettet. Og tænker man på hvor store designændringer vi har set på PlayStation 5-konsollen, DualSense-controlleren og VR-controlleren, så bliver den spændende at se headsettet. Sony har afsløret af PS5 VR-headsettet har større synsfelt, opløsning og endda en enkelt ledning for at gøre det mere simpelt at bruge. Sony har desværre ikke planer om, at lancere sit VR-headset til PS5 før 2022.

Se også: De første test af PlayStation 5

Seneste tilføjelse til historien

Fortællingen slutter ikke her. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. Allerede d. 27/10/2020 kørte vi en opfølgning med nyheden om Apple på vej med to nye sæt AirPods – Tjek artiklen her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.